Iszonyatos harapós katica-invázió alatt áll Pécs

És az égvilágon semmit sem lehet tenni ellenük. A szúnyogháló sem védi a lakásokat, mert egy milliméteres résen is átférnek. Talán egy esélyünk van velük szemben.

Ezerszámra támadják a katicák a pécsieket. Kényelmesen napozgtnak a házak falain, majd özönlenek a biztonságos és meleg lakásokba.

hirdetés

IMG_4451

Nincs mit tenni ellenük, egy milliméteres résen is átpréselik magukat.

Kínából “exportálták” korábban ezt a típusú, úgynevezett Harlekin katicát, ami mostanra annyira elszaporodott, hogy kiszorította az őshonos fajtákat. Ezek viszont harapnak, allergiát, bőrirritációt, és asztmát okoznak, ráadásul büdösek is – ha valaki szétnyomná őket.

IMG_4455

További rossz hír, hogy amennyiben olyan téli otthonra bukkannak, amit megfelelőnek ítélnek – mert meleg, fagymentes, stb. – akkor elkezdenek egy speciális illatanyagot kibocsátani, hogy ezzel hívják oda a haverokat. Így pillanatokon belül a százas katicainvázió több ezresbe csap át.

Ha már beköltöztek a kecóba, viszonylag csöndben elvannak a szekrény mögött, sötét zugokban, de éjjelene, vagy egy kevésbé hideg napon simán életre kelnek és repkednek egy jót a lakásban.

IMG_4464

Az egyetlen hatásos módszer ellenük a porszívó!

IMG_4469

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter