Iszonyatos szexjátékra kényszerítettek egy 13 éves pécsi kislányt

Ráadásul az anyja is beszállt! 

Nyolc, illetve öt év fegyházbüntetésre ítélt egy férfit és egy nőt az asszony 13 éves lányának sérelmére elkövetett szexuális erőszak miatt pénteken, nem jogerősen a Pécsi Törvényszék. A bíróság a vádlottakat a szexuális erőszak mellett folytatólagosan elkövetett szexuális visszaélés bűntettében, a nőt továbbá kiskorú veszélyeztetésében is bűnösnek mondta ki.

hirdetés

A vád szerint az egymással rokonságban álló vádlottak kapcsolatát az is erősítette, hogy mindketten gyülekezeti tagok voltak, bár nem egy vallási közösségben. A férfi 2013-ban hetente látogatta az asszonyt annak pécsi lakásán, ahol a nő kiskorú lánya is lakott. Mintegy fél év alatt bizalmas kapcsolatot alakított ki a nővel, miközben “próbálta jó útra téríteni” a lányt.

A vádlottak 2014 nyarán megállapodtak abban: a férfi “nevelési célzattal” kikötözi az ágyra az akkor 13 éves lányt és szexuális cselekményeket végez vele, hogy a gyerek ne legyen prostituált, és “megtapasztalja azt, hogy milyen érzés, ha elrabolják és megkötözik”. A férfi az anya tudatával a lakásban mezetlenre vetkőztette a gyereket és a kezeit a falvédőhöz kötözte. A lány ellenkezett, folyamatosan segítségért kiáltott, de az asszony nem ment be a szobába. 

A férfi azt is kitalálta: próbálják ki, mennyi alkoholt tud meginni a kislány. A gyereket alaposan berúgatták, majd a magatehetetlen lánnyal a férfi “további szexuális cselekményeket végzett” – a vád szerint. A férfi hónapokig terrorizálta a kislányt.

Az ügyész perbeszédében fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, de a tavaly február óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottak ügyvédei felmentést kértek. 

A férfi az utolsó szó jogán ártatlanságát hangoztatta, egyúttal magát “szexuálisan szinte inaktívnak” nevezte. A bíróságtól felmentését kérő anya az eljárás során részben a férfira, részben magára terhelő tett vallomást.

Kovács Attila bíró az ítélet indoklásában jelezte, közösülés nélkül történt a szexuális erőszak elkövetése. Arról is szólt, a gyermeknek semmilyen érdeke nem fűződött ahhoz, hogy terhelő vallomást tegyen a vádlottak ellen, ha a bűncselekmény nem történt volna meg.

Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, az ügyész három nap gondolkodási időt kért. A törvényszék meghosszabbította a vádlottak előzetes letartóztatását. Az ügy tárgyalása a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

(Borítóképünk illusztráció, MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter