Itt a pécsi dugótérkép!

dugó

Ha van valami, amit a világon minden ember tiszta szívéből rühell, az a forgalmi dugó. Legyen az bármilyen kicsi, pár perces torlódás, a sofőröknek garantáltan kihullik a maradék haja is, ha belefutnak egybe. Pécs nem mondható igazán „dugós” városnak, de azért valljuk be őszintén, vannak problémái ezen a téren. Utánajártunk, hogy mégis hol kell számítani kisebb idegösszeomlásokra és türelmetlenül dudáló-káromkodó autósokra.

Nincs is rosszabb annál, amikor egy gördülékeny, laza zöldhullám után hirtelen belefutunk egy fél kilométeres dugóba. Persze, akadnak olyanok, akik elképesztő hidegvérrel bírják az egymásba torlódó kocsisorok tülkölő, füstölő káoszát, de a legtöbben azért simán agyidegzsábát kapnak tőle. Mint minden városban, Pécsett is okoznak kisebb-nagyobb gondokat a forgalmi torlódások. De hol számíthatunk ezekre, mikor, miért, és mennyi ideig szívhatunk, ha belekeveredünk egybe? Pécsett a forgalomszámlálást a Biokom végzi, tehát megtudakoltuk tőlük, hogy mi a helyzet dugófronton.

Először is, ott van a Hungária utca, ahol a reggeli órákban és a délután 4-5 óra körül alakul ki egy kisebb fajta közlekedési pokol.

hungaria_ut

Ugyanezekben az időszakokban válik vészessé az Ifjúság út-Kodály Zoltán utca-Kálvária domb vonalon. Míg a Hungárián körülbelül 10 perc alatt kiszabadulhatunk a torlódásból, addig ez a hosszabb szakasz kora reggel akár háromnegyed órára is bedugulhat.

kalvaria_ifjusag

Ezeknek a dugóknak az oka leginkább a munkába indulók/munkából indulók tömeges rajzásában kereshető, illetve abban, hogy a pécsiek ilyenkor viszik és hozzák oviba vagy iskolába kisgyerekeiket.

Van még egy zsúfolt hely, amit nem lenne rossz elkerülni – már ha lehetne. Ez pedig a Siklósi úton található – szintén reggel és délután.

siklosi_ut

Ebbe a néha komolyabbra forduló torlódásba pedig a Biokom szerint azért ütközhetünk bele gyakrabban, mert egyszerűen „kevés a kettő híd”.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook