Itt az újabb Jobbikos plakátözön, ami miatt ideges Orbán Viktor

Az ellenzéki párt simán kijátsza a plakáttörvényt, és plakátolnak ezerrel tovább. Emiatt  Orbán Viktor eléggé ideges – az ATV információi szerint. 

Hivatalosan az égvilágon semmi köze nincs a Jobbiknak a plakáttörvény óta az országot letaroló:

hirdetés

“A nép nem betiltható, de a kormány leváltható”

óriásposzterekhez, amelyekből Pécsett is akad jó pár.

Van másik!

plakat_06_focuspoint_926x504

Fotó: Székelyhidi Balázs / Magyar Nemzet

Eltűnnek „A nép nem betiltható, de a kormány leváltható” feliratú hirdetések, helyükön a béruniót népszerűsítő kampány indult. A felirat szó szerint:

„Bérunió – európai polgári kezdeményezés”.

Tőle balra plakáttól függően kétféle szöveg szerepel:

„Európával az európai bérekért”, illetve „Mindenki a szülőföldjén boldogulhasson”

számol be az MNO.hu.

A szlogenek rímelnek a Jobbik béruniós kezdeményezésére, a pártnak azonban hivatalosan nincs köze a kampányhoz. A múltkorihoz hasonlóan társadalmi célú üzenetekről van szó – Puskár Anettnek, a Mahir tanácsadójának tájékoztatása szerint –, amelyek a megrendelő megbízásából kerültek ki a felületekre. Márpedig a hirdetési cégek, így a Mahir alapelvei szerint magánszemélyekről nem adnak ki információt – írja a lap.

A csavar, vagyis a kiskapu

A plakáttörvény csupán azt mondja ki, hogy a kormány és a pártok csak listaáron tehetnek közzé óriásplakátokat – ám a jogszabály a civil, illetve a magánkezdeményezésekre nem vonatkozik. Vagyis egy magánszemély akkor is törvényesen rendelhet meg hirdetéseket, ha azok éppen egybecsengenek egy párt fontos témáival, jelen esetben azzal, hogy a Jobbik augusztus 20-i kezdéssel meghirdette az európai béruniót szorgalmazó aláírásgyűjtési kampányát.

Az MNO úgy tudja, a mostani plakátokból több készül és kerül ki az utak mellé, mint az előző, „A nép nem betiltható” változatból.

Pécsett is tolná a béruniót a Jobbik, de leszavazták

Legutóbb pár hete írtuk meg, hogy tételesen nyilvánosságra hozta a pécsi, fideszes önkormányzati képviselők fizetését a Jobbik önkormányzati képviselője, amiért azok leszavazták a béruniót, pontosabban annak tárgyalását. Emiatt volt is egy kevés szájkarate az egyik fideszes és az egyik jobbikos képviselő között. Ami egyébként nem előzmény nélküli eset volt, ugyanis rendre osztják egymást a Facebookon.

Orbán Viktor ideges a plakátok miatt?

Az ATV.hu információ szerint igen, de elismerik azt is, hogy ezt hivatalosan azért cáfolták. Orbán Viktor egyes források szerint elégedetlen, mert kijátszható a politikai botrányok közepette elfogadott plakáttörvény. Az atv.hu-hoz eljutott hírek egy része szerint már vizsgálják az esetleges módosítást, hogy a maradék „kiskapukat” is bezárják.

A Fidesz szerint blöff az egész

A legnagyobb kormánypárt szerint a Jobbik béruniós terve “politikai blöff”. Szerintük már javában folyik a bérek európai szintre emelése Magyarországon, mert

“míg a magyarországi minimálbér 2010-ben 73.500 forint volt, addig 2018-ban pedig már 138.000 ezer lesz; és a garantált bérminimum 2010-ben 89.500 forint volt, addig 180.500 forint lesz jövőre.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter