Izgalommal és árszabályozzással készülnek az adventi vásárra Pécsen

Mindemellett egy régi-új alkoholos ital: a Mecseki Itóka is debütál Adventkor. Viszont nem a szeszről szól majd a vásár, hanem a családokról – hangsúlyozták a szervezők.

Páva Zsolt, Vincze Balázs

Soha ennyi program még nem volt Pécsen, mint a mostani Adventi Vásáron – ígérték a szervezők a hétfői sajtótájékoztatón.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere kezdésként azzal nyitott, hogy némileg izgult, hogy milyen lesz a Vásár, mivel most először szervezi ezt a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) – a céges átszervezések miatt. Látva a programokat mostanra megnyugodott, de teljesen nyugodt csak akkor lesz, ha a pécsiek is elégedettek lesznek – mondta.

Nagy Bejelentést is tett (a sajtómeghívóhoz híven), eszerint idén újra lehet majd kapni a Mecseki Itókát, amit 1933-ban kezdtek árulni Pécsen. Most a Zwack gyártja a gyógynövényekből készült, fűszeres ízű  alkoholt, amit nyugodtan lehet kóstolgatni majd a Vásár alatt.

Mecseki Itóka plakát

Vincze Balázs a ZSÖK új ügyvezetője szerint mindent elkövettek azért, hogy az idei Adventi Vásár ne a pénzköltésről és a vásárlásról, hanem a családokról és főleg a gyerekekről szóljon.

– Ezért lesz árszabályozás is, például mindenhol ugyanannyiba kerül majd a forraltbor, a tea vagy a kűrtöskalács – magyarázta.

A sajtótájékoztatón ott volt Móczár Gábor is, aki nem rövid titulussal rendelkezik, ő ugyanis a ZSÖK program-, marketing-, és nemzetközi kapcsolatok igazgatója. Ő azt mondta, elsősorban arra törekedtek a programok összeállítása során, hogy ne legyenek átfedések, senki ne maradjon le semmiről.

A pécsi Adventi Vásárt november 27. és december 23. között tartják, de 27-től január 1-ig maradnak a bódék majd a Széchenyi téren.

A részletes programokat itt és itt lehet megnézni.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter