Izomagyakkal akart bejutni a PMFC irodáiba Matyi Dezső?

Érdekes közleményt kapott szerkesztőségünk az önkormányzattól. Eszerint Matyi Dezső biztonsági emberekkel akart többször is bejutni a PMFC irodáiba, ahová nem engedték be őket.

Az önkormányzat nevében, Őri László sportért felelős alpolgármester az alábbi közleményt juttatta el a sajtónak:

„Mit keresett Matyi Dezső és csapata a PMFC-stadionnál?

Az utóbbi napokban Matyi Dezső, a PMFC korábbi klubtulajdonosa ügyvédekkel és biztonsági szolgálat segítségével három alkalommal is megpróbált bejutni a városi tulajdonban lévő PMFC-stadionba!

A pécsi sportbarátok, polgárok és szurkolók nevében az önkormányzat saját tulajdonú társasága, a klubot üzemeltető Pécsi Sport Nzrt. furcsállja, hogy minden alkalommal különböző indokkal tettek kísérletet a bejutásra.

Matyi Dezső kísérleteit meghiúsította a PSN Zrt. és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a PMFC létesítményit megvédje az ilyen akcióktól.

Nem értjük Matyi Dezső szándékait, már csak azért sem, mert a korábbi klubtulajdonos tetemes, több tízmillió forintos közüzemi tartozásokat halmozott fel a PMFC létesítményeiben, emiatt az utánpótlás még a mai napig sem tud megfelelő körülmények között készülni; illetve a felnőttcsapat is csak késve tudta megkezdeni bajnokságot.

Emellett az átadás-átvétel után a városnak üzemeltetési hiányosságokkal is szembesülnie kellett, a problémák megoldása pedig folyamatos intézkedéseket követel.

Az önkormányzat álláspontja, hogy nem fogja a korábbi klubtulajdonos helyett kifizetni az elmaradt közüzemi számlákat, azokat a klub vételárából le kívánja vonni, magyarán Matyi Dezső ennyivel kevesebb pénzt fog kapni. Emellett az üzemeltetési hiányosságokból eredő plusz költségeket is be kívánjuk számíttatni a klub vételárába.

Kötelességünk megvédeni a város, a pécsiek, a focibarátok, az utánpótláskorú játékosok érdekeit és vagyonát, ehhez pedig Pécs minden jogi eszközt fel is fog használni.

Ebben pedig számít a városvezetés a pécsiek segítségére és támogatására is.”

Matyi Dezső egyelőre nem adott választ, hogy pontosan miért ment vissza izomagyakkal a PMFC irodáihoz, ami azért is érdekes, mivel igen jól szállt ki a csapatból! A Bamának azt mondta, ” a sajtótájékoztatón nyilatkozó sportrajongót (mármint Őri Lászlót – a szerk.) nem ismeri, azonban az általa elmondottakból azt a következtetést kénytelen levonni, hogy ő pedig azokat a tényeket nem ismeri, amelyekről a közvéleményt tájékoztatni kívánta.”

Matyi kilátásba helyezte, hogy a szerinte valótlan nyilatkozat miatt jogi úton lép fel.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter