Jelentős csúszásban a Rátgéber Akadémia építése

December 21-ig várja a kivitelezői ajánlatokat a Nemzeti Sportközpontok, és jó esetben februárban kezdődhet meg az építkezés. Ha minden rendben megy, akkor talán jövő év végére elkészül a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécsen. Eredetileg már idén építették volna, hogy 2016 tavaszra-nyárra kész legyen.

A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia célja, hogy olyan nemzetközi szinten ismert létesítmény jöjjön létre, amely alkalmas a minőségi utánpótlás-nevelésre. A program három alappillére a tömegesítés, a minőség és a modern létesítmény.

hirdetés

A kormány összesen 1,9 milliárd forinttal támogatja az Akadémia építését. A központot a Pécsi-víz völgyében, az Expo Center és a Pécs Pláza között, a volt szennyvíztelep helyén alakítják ki. A beruházást a pécsi önkormányzat is támogatja.

kosárakadémia

A tervezési program alapján 424 fős fix lelátó, több mint ezer főre bővíthető mobil lelátó, három szabványos méretű kosárlabda pálya, 32 db 2 fős kollégiumi szobák, 2 betegszoba, 2 db apartman, valamint kültéri pályákat is tartalmazó csarnok és kollégiumi épületek kerülnek kivitelezésre.

– A munkacsarnok megépülésével világszínvonalú infrastruktúrát kap a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A hangsúly a funkcionalitáson lesz, a három, egymással párhuzamos kosárlabdapályát magában foglaló edzőcsarnokot iskolaidőben az akadémia sportolói használják majd, az iskolai szünetekben pedig edzőtáboroknak és nemzetközi tornáknak is otthont ad majd a csarnok és a kollégium, ahol egyszerre négy csapatot is el tudunk szállásolni” – közölte Rátgéber László.

Így fog kinézni:

ratgeber_kulso_05_004_nsk1 ratgeber_kulso_05_003_nsk ratgeber_kulso_05_002_nsk ratgeber_kulso_05_001_nsk1

ratgeber_kulso_05_metszet_nsk ratgeber_belso_05_002_nsk ratgeber_belso_05_001_nsk

Cikkünk megjelenése után pár héttel jött a hír, hogy további 500 millióval megdobták az Akadémiát.

 

Még 500 millával megdobta a kormány a Rátgéber Akadémiát – OK!PÉCS

A Magyar Közlönyből derült ki, hogy a kormány módosította a vonatkozó határozatát. Így nem 1,7, hanem 2,3 milliárból épülhet meg a Pécsen a Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A pécsi Vásártérrel szemben fog állni majd, az építést 2017-ben tervezik befejezni.

(via Nemzeti Sportközpontok)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter