Jó pár helyen nem égnek az új LED lámpák Pécsett

Főleg Kertvárosban panaszkodnak emiatt, de a temető környéke is vaksötétbe borul éjjelente. Gotham City?

Sötétebbek az utcák, nem látszanak a gyalogosok és az utcai kamerákon sem látszik semmi az új közvilágítás miatt Pécsen. Legalábbis az átlagember szerint. Csekkoltuk és kiderült, nem igaz az egész. Erről egy korábbi cikkünkben részletesen is írtunk.

Most viszont úgy tűnik, komolyabb az ügy, ugyanis Kertvárosban több helyen sem ég a vadiúj LED lámpa. Például a Littke utcában, a szellemvárosi kereszteződésnél a Kanizsai Dorottya és a Siklósi út Bermuda háromszögében, de a temetőt sem világítja meg egyetlen árva fénycsóva sem éjjelente.

Sokan alapból mutyit sejtettek korábban, amikor kiderült, a pécsi közvilágítás korszerűsítését Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak az érdekeltségébe tartozó cég, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. végezheti, Pécsett is. Ez utóbbit erősíti, hogy már nyomoznak is a cég elnyert közbeszerzései miatt, bár igaz az is, hogy a pécsi esetben nem!

Mások szerint “sokkal sötétebb van éjszakánként”, mióta nem sárga fénnyel égnek a lámpák. Egyesek pedig odáig merészkednek, hogy a LED-es fények miatt a térfigyelő-kamerák “vakok”, nem “látnak” – ez pedig veszélyes és több bűncselekményre kell számítani. De ezekről kiderítettük, hogy baromság.

UPDATE

Kiderült, hogy egy földkábel rongálódott meg a Siklósi, Littke utca környékén, az E-ON nagy erőkkel dolgozik azon, hogy újra legyen vilgítás.

via Pécsi STOP
MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • https://www.youtube.com/watch?v=iBiL-D_pf2s bukfenc

    … lesz ez még rosszabb is….

Facebook

Twitter