“A Jobbik elvesztette a lelkét” – Petrás János Kárpátia-énekes a Mandinernek

Az Egyszerűen senkik vagytok c. új Kárpátia-dal klipjében a baloldali kulcsfigurák mellett a Jobbik képviselői is szerepelnek. Tényleg szakított a Kárpátia a Jobbikkal? Mi áll az új dal hátterében? Kik azok a senkik? Petrás János zenekarvezető nyilatkozott a Mandinernek a nemzeti rockért rajongókat felkavaró legfrissebb Kárpátia-dalról.

Most megjelent új daluk tarol ugyanis a nyilvánosságban: a baloldali és jobbikos politikusokat is kritizáló klip már több tízezres nézettséget ért el. Mit üzen a zenekar? Miért állítja pellengérre a Jobbikot? Petrás János frontember válaszolt a lap kérdéseire.

hirdetés

Nagy vihart kavart legfrissebb dalotok, az Egyszerűen senkik vagytok. Mi volt az apropó?

Bár a dal magáért beszél, és én sem szeretném a saját dalunk műelemzőként boncolgatni, azért egyáltalán nem véletlen, hogy éppen mára időzítettük.

Vagyis?

Ma vették elő az EU Parlamentjében Magyarországot.

„Istentelen lusta csürhe, / Nem magyarnak való egy se! / Beszéltek itt összevissza, / Bolond szavát, bolond issza.”  Kikről énekelsz itt?

Mindenkiről szól, aki a magyar nemzet ellen áskálódik.

A klipben közismert baloldali szereplők mellett jobbikos politikusok is megjelennek kitakart szemmel.

Csak egy kulcsszót mondok: szivárványkoalíció. Miért kell a Jobbiknak mindenáron együtt mozogni, együtt megjelenni, szövetségre lépni azokkal, akik behívják az EU-s ügyészséget? Miért nem tudunk megmaradni függetlennek? A Jobbik elvesztette a lelkét, az a közösség, az az érzés és motiváció, ami benne volt, már elveszett.

Egy biztos: nem a Kárpátia változott, mi kitartunk a korábbi értékeink mellett.

Mit gondolsz, más nemzeti rockot játszó zenekarok is egyetértenek az üzenettel, kihátrálnának a Jobbik mögül?

A dalban Sziva Balázs, a Romantikus Erőszak frontembere vokálozik: ő egész biztos egyetért az üzenettel.

A teljes interjú IDE KATTINTVA olvasható.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter