A Jobbik nem egyezkedik a szocialistákkal Pécsen

Ezt állítja Gyimesi Gábor, a párt önkormányzati képviselője, aki jövőre elindul az országgyűlési választásokon is – Hoppál Péter ellen. Szerinte semmilyen egyezséget nem kötnek majd az MSZP-vel. 

Országosan kezd téma lenni, hogy a Jobbik elhalászná a baloldali szavazókat, Vona Gábor még levelet is írt nekik. Politológusok ugyanakkor nem tartják kizártnak azt sem, hogy egyes körzetekben megegyezik a baloldal és a Jobbik, hogy csak koordináltan indítanak jelöltet, vagyis nem indulnak egymás ellen. A napokban az önkormányzat lapja is elővette ezt a témát, sőt, szerintük Pécsen már meg is köttetett az egyezség – legalábbis ezt sejttették.

hirdetés

Papíron talán tényleg van esély a Fidesz leváltására koordinált indulás és jelöltállítás alapján, amikor is az a cél, hogy a Fidesz jelöltje ellen (lehetőség szerint) csak egy ellenjelölt legyen a szavazólapon. A valóságban azonban erre igen kevés az esély, a pártok ugyanis önmagukat látnák a legszívesebben ezen a lapon.

Pécsett nem lesz megegyezés az MSZP-vel

Fogarasi Gábor, a Jobbik jelenleg önkormányzati képviselője már korábban bejelentette, indul az országgyűlési választásokon 2018-ban. Ő abban a körzetben méretteti meg magát, ahol Csizi Péter lesz az ellenfele a Fidesz részéről, az MSZP pedig korábban Tóth Bertalant indította. Ugyanebben a körzetben indul Berkecz Balázs is, az Együtt pécsi frontembere, illetve Mellár Tamás is. Utóbbi nagyon reménykedik abban, hogy a baloldali, liberális pártok is támogatni fogják.

A Baranya 2-es választókerületben Gyimesi Gábort indítja a Jobbik – Hoppál Péter ellen, aki kérdésünkre egyértelműen cáfolta, hogy bármilyen megegyezésre készülnének a baloldali pártokkal.

“Sem az MSZP-vel, sem más politikai erővel semmilyen egyezséget nem kötöttünk, és nem is fogunk kötni, a Jobbik egyedül fogja megnyerni a 2018-as választást”

– közölte Gyimesi, aki hangsúlyozta, az indulását már tavasszal bejelentették, és ehhez képest semmilyen változás nincs.

Más induló jelöltről egyelőre nem tudni, vélhetően az MSZP Szakács Lászlót indítja majd, mint 2014-ben. Ebben a körzetben tehát elméletileg nagyobb és szorosabb csata alakulhat ki jövőre, hiszen kevesebb az induló, vagyis kevesebb a választék.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter