Gasztróközpont lett a pécsi Jókai térből

Egy igazi Mediterrán-negyed született a város szívében, ami az olasz kisvárosok hangulatát idézi.

Egy hamisítatlan Mediterrán-negyed jött létre a város szívében, ami az olasz kisvárosok élettel teli utcáit és tereit, no meg ezeknek a hangulatát idézi meg. A dizájn – amivel nemrégiben gazdagodott – a piazzák látványvilágára hajaz. A terebélyes növények és napernyők árnyékában a legkülönbözőbb stílusú és más-más igényeket kielégítő vendéglátóhelyek sora húzódik meg, amelyeknek egytől-egyig megvan a maga egyedisége. Ez a sokszínűség biztosítja azt, hogy a nap bármely szakában megtalálják az emberek, amire vágynak. A pékségtől a cukrászdán át az étteremig minden van, így mindenki kedvére falatozhat és iszogathat: nem számít, ha valaki épp az idővel fut versenyt vagy gondtalanul sziesztázik, beugorhat a sarki pékségbe vagy beülhet egy kiadós ebédre is akár. Lehet édesszájú, ínyenc, koffeinfüggő, és persze olyan is, aki csak egy jó beszélgetés mellett szeretne legurítani párat.

Változatos gasztronómia hagyományok találkoznak és egészítik ki egymást. Az Elefántos Étterem és Pizzéria az olasz konyhaművészetbe enged betekintést, nem oly rég a „Kis Elefánt” is megszületett, ahol bátran lehet válogatni a sonka-, sajt- és ételcsemegék között. Francia sütikért és frissítő kávéspecialitásokért sem kell messzire menni, csak a néhány lépéssel távolabb lévő Jókai Cukrászdát kell célba venni, ami a Jókai Bisztróval karöltve a helyi termelők bevonásával nyújt kulináris élvezeteket. A hal szerelmeseit a Blöff Bisztró várja, mindjárt a Vödör Café mellett. Ha mindez nem lenne elég, még az újdonsült Aranycipóba is be lehet térni egy friss és ropogós péksüteményre, vagy épp egy jó kis cappuccinóval lehet a teraszon üldögélni. A tér kínálatát csak tovább színesíti a Juice&Co. turmixbár, ahol frissen facsart gyümölcslevekkel várják a vendégeket.

Bárhonnan is tekintünk a térre, csak menő és hangulatos vendéglátóhelyeket látni, amelyek sok-sok finomsággal várnak mindenkit.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
  • Walter Streitmann

    A felsorolásból a Eleven Bor&Tapas hiányzik! Erős HIBA.

Facebook

Twitter