Jön jön jön: a bringás konzultáció Pécsen

Komoly kerékpárút gyarapításba fogna a város, erről ITT írtunk, és ITT írtunk és ITT is írtunk már bővebben is. Most emiatt a helyi bringásokat is megkérdezi az önkormányzat egy konzultáció keretében – mondta a városfejlesztési és kommunális bizottság elnöke kedden. És ez még mindig jobb, mint “vastag filctollal, random vonalakat rajzolni a térképre.” 

Oszoli Dénes (a fotón baloldalt, biciklinek támaszkodva) megismételte, hogy Pécsett több százmillió forintos fejlesztési forrás áll rendelkezésre a következő egy-két évben a kerékpáros közlekedés fejlesztésére, kerékpárutak építésére, elektromos közösségi biciklik üzembe állítására. Elsősorban az egyetemi karokat kötné össze még jobban az önkormányzat, ezzel egy időben pedig Pécs nagyobb városrészeit is összekötnék a belvárossal.

hirdetés

Most a kerékpárosokat is megkérdezné az önkormányzat arról, hogy a pécsiek mit gondolnak, hol és merre kellene bringautakat építeni – mondta az elnök.

A kérdőívet a neten lehet kitölteni, IDE kattintva is.

kerékpárút sajtótájékoztató, hl03

Vastag filctollal, random rajzgolatás helyett kérdőív

A konzultáció különösen érthető, ha felidézzük Oszoli Dénes korábbi véleményét. Szerinte ugyanis a bicikliutak tervezése nagyjából úgy folyt, hogy műholdas térképekre vastag filctollal rajzolnak vonalakat, ezzel pályáznak különféle fórumokon, s ha sikerül nyerni, akkor indul el a kidolgozás, a konkrét tervezés.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter