Jött is, meg nem is a Mikulás Pécsre

Mindenkit váratlanul ért a Mikulás érkezése, pontosabban az, hogy több ezres tömeg várta a télapót, nem beszélve a több ezer gyerekről. Az sem segített, hogy csaknem 40 percet késett. Végül a rendőrök menekítették be a Városházába.

gergőnek

Zsúfolásig megtelt a Széchenyi tér szerdán este, mindenki a Nagy Attrakcióra volt kíváncsi. Több ezer szülő, több ezer gyerek várta izgatottan az Igazi Mikulást. Joulupukkit azonban elnyelte a föld.

20 perc tétlen, ámde annál kényelmetlenebb várakozás után a tömeg egyre idegesebb lett. Végül a télapó 40 perces késéssel érkezett meg a Perczel utca sarkára – autóval, keresztbe verve ezzel a programot. A két órásra tervezett műsorból végül 15 perc kóválygás lett.

A hatalmas tömeg anyira váratlanul érte még a rendőröket is, hogy a Mikulást kísérő járőrök végül a Városházára menekítették be a télapót. Több kisgyerek sírva is fakadt a Főtéren, miután egyéltalán nem látta a Mikulást. A szülők nyugtatták ugyan a kicsiket, de a nagy kavarodásban azt sem lehetett tudni, éppen merre jár Joulupukki.

Végül a Városháza erkélyéről integetett egyet a gyerekeknek, majd eltűnt.

gergőnek01-2

Komlón – a pécsi állomás előtt – minden rendben volt, ott nem volt csúszás és balhé. A Mikulás szépen végig járta az általános iskolákat, majd elköszönt.

Komlón még minden flottul ment.

Komlón még minden flottul ment.

Megbízhatatlan a Mikulás, vagy csak szórja a pénzt?

A magyar programot bonyolító Mikulás november 29. és december 6. között haknizik országszerte kilenc helyszínen, óránként nagyjából 100 ezer forintért. Szüksége is van rá, hiszen a hírek nem rég még arról szóltak, hogy a mikulásokat exportáló lapföldi cég a Diadordia komoly bajban van, mert nem tudta befizetni az adóját. Valamivel több mint 60 millió forintot, ezért az adóhatóság végrehajtást kezdeményezett a bíróságon.

A cégnek egyébként 21 alkalmazottja van, többségük beosztása Mikulás. A “mikulásoknak” tavaly 600 millió forintos árbevétele volt.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!
 • Kis Ádám

  Nincs Finn mikulás, vagyis pontosabban több is van. Finnországi tanulmányaim során szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy ugyanolyan műszakállas emberek dolgoznak Rovaniemiben mint bármely bevásárlóközpontban. Kb. Heten vannak így lehet az egyetlen igazi műszakállas télapó egyszerre külföldön és otthon is. Addig rendben van hogy ez egy profit orientált vállalkozás de akkor legalább rendesen kéne csinálni…

 • _O_

  ..

 • Péter Nagy

  Közmunkást beöltöztetni mikulásnak 100ezerért óránként?

 • Péter Vojnesich

  Korábban még arról írtak, hogy csak egy igazi Mikulás van, de ha több van, akkor már nem lehetnek igaziak, azaz nem sokkal többek, mint bárki, aki beöltözik.

  • Dövan

   Nekem az tűnt fel, hogy Jézuskából is több lehet, mivel nagyon sok falu előtt láttam már az út szélén felszegelve és egyszerre nem lehet mindenhol…. és akkor még nem beszéltünk a templomokról…

 • antimimoza

  Hát már a Mikulás is trükközik?

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter