Jött is, meg nem is a Mikulás Pécsre

Mindenkit váratlanul ért a Mikulás érkezése, pontosabban az, hogy több ezres tömeg várta a télapót, nem beszélve a több ezer gyerekről. Az sem segített, hogy csaknem 40 percet késett. Végül a rendőrök menekítették be a Városházába.

gergőnek

hirdetés

Zsúfolásig megtelt a Széchenyi tér szerdán este, mindenki a Nagy Attrakcióra volt kíváncsi. Több ezer szülő, több ezer gyerek várta izgatottan az Igazi Mikulást. Joulupukkit azonban elnyelte a föld.

20 perc tétlen, ámde annál kényelmetlenebb várakozás után a tömeg egyre idegesebb lett. Végül a télapó 40 perces késéssel érkezett meg a Perczel utca sarkára – autóval, keresztbe verve ezzel a programot. A két órásra tervezett műsorból végül 15 perc kóválygás lett.

A hatalmas tömeg anyira váratlanul érte még a rendőröket is, hogy a Mikulást kísérő járőrök végül a Városházára menekítették be a télapót. Több kisgyerek sírva is fakadt a Főtéren, miután egyéltalán nem látta a Mikulást. A szülők nyugtatták ugyan a kicsiket, de a nagy kavarodásban azt sem lehetett tudni, éppen merre jár Joulupukki.

Végül a Városháza erkélyéről integetett egyet a gyerekeknek, majd eltűnt.

gergőnek01-2

Komlón – a pécsi állomás előtt – minden rendben volt, ott nem volt csúszás és balhé. A Mikulás szépen végig járta az általános iskolákat, majd elköszönt.

Komlón még minden flottul ment.

Komlón még minden flottul ment.

Megbízhatatlan a Mikulás, vagy csak szórja a pénzt?

A magyar programot bonyolító Mikulás november 29. és december 6. között haknizik országszerte kilenc helyszínen, óránként nagyjából 100 ezer forintért. Szüksége is van rá, hiszen a hírek nem rég még arról szóltak, hogy a mikulásokat exportáló lapföldi cég a Diadordia komoly bajban van, mert nem tudta befizetni az adóját. Valamivel több mint 60 millió forintot, ezért az adóhatóság végrehajtást kezdeményezett a bíróságon.

A cégnek egyébként 21 alkalmazottja van, többségük beosztása Mikulás. A “mikulásoknak” tavaly 600 millió forintos árbevétele volt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter