Jövő héttől startol a Nagy Kérdőívezés Kertvárosban

Kertváros Konzultációt indít a pécsi önkormányzat. Arra kíváncsiak, hogy városrészben élők szerint hol legyen rendelőintézet, nagy központi játszótér vagy éppen milyen oktatási intézmények korszerűsítése történjen meg. 

hirdetés

Páva Zsolt a sajtótájékoztatón azzal nyitott, hogy “a politikus dolga, hogy megkérdezze az embereket, ők ugyanis pontosan tudják, mit akarnak”. A pécsi polgármester  kiemelte, hogy ez a taktika a Pécs2020 konzultáció kapcsán is működött, mert ilyen módon került be a pécsi fejlesztési elképzelések közé az új Vásárcsarnok, vagy az élményfürdővel kiegészített sportcentrum is.

Csizi Péter, Pécs és a városrész országgyűlési képviselője közölte, a mostani konzultáción többek között olyan kérdésekre keresik a választ, hogy hol hozzák létre a kertvárosi rendelőintézetet.

Pályázati pénzből alakítanánk ki az új rendelőt, hogy a Kertvárosban élőknek ne kelljen a város különböző részeire utazniuk az egyes vizsgálatok miatt. Lehetséges helyszínként a szakma az egykori Honvéd Kórházat vagy a Nevelési Központ közelében található korábbi Pétáv-székházat javasolja, de más ötletekre is nyitottak vagyunk – mondta a képviselő.

Emellett arról is megkérdezik a kertvárosiakat, hogy hol legyen egy nagy, komoly központi játszótér, milyen közlekedési formának a fejlesztését javasolják az emberek, milyen módon segíthetnének a leginkább a nagyobb biztonságérzet megteremtésében, vagy éppen melyik oktatási központ felújítását javasolják az elsők között a kertvárosiak.

A kérdőíveket jövő hét elején minden kertvárosi postaládájába eljuttatják, azokat kitöltve, ingyen lehet visszaküldeni. Online is működik a dolog a kertvaroskonzultacio.pecs.hu internetes oldalon. 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter