Jövő tavasszal kezdődhet az új Vásárcsarnok építése

Nemzetközi közbeszerzésen választják ki a kivitelezőt, aki őszre már meglehet, ha minden érvényes lesz.

Közel egy évet csúszott az új Vásárcsarnok építése, ugyanis korábban idén tavaszra tervezték a munkák megkezdését. Mivel azonban egy több milliárdos, uniós finanszírozású projektről van szó, “számos közvetlen egyeztetésre volt szükség az európai uniós intézményrendszerrel, és ez némi csúszást okozott” – mondta a Dunántúli Naplónak Decsi István alpolgármester.

hirdetés

A Vásárcsarnok terveit készítő Gettoplan – Blueplan konzorcium jelenleg azokon a tenderterveken dolgozik, amelyek nélkül nem lehet kiírni a közbeszerzést az építésre. Ha ezzel elkészülnek, akkor jó esetben nyár közepén, végén lehet majd elindítani a nemzetközi közbeszerzést, hogy ki lehessen választani a kivitelezőt.

A folyamat őszre fejeződhet be, ha senki nem fogja megtámadni a közbeszerzés eredményét, így talán még idén megkötheti az önkormányzat a szerződést is. Ha ez sikerül, akkor viszont a tél miatt vélhetően csak 2018 tavaszán lehet elkezdeni az új Vásárcsarnok építését.

Ami viszont kőbe van vésve az uniós támogatás miatt az a véghatáridő, vagyis, hogy mikorra kell készen lenni a 2,7 milliárdos építéssel. Ez 2018 november 30.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter