Jövőre talán már épül az új Vásárcsarnok

Miután a város megvette az új vásárcsarnok területét januárban, azóta csend ereszkedett a projektre. Megkerestük a városházát kérdéseinkkel és kiderült pár fontos részlet. 2-3 milliárdból lehet új vásárcsarnok, de még nem tudni mikorra készül el.

Új, modern és nagy Vásárcsarnokot álmodtak meg Pécsre, az önkormányzat a tavaly nyáron írta ki a tervpályázatot. A város nem hirdetett “első helyezést” a tervpályázaton, csak megosztott második és harmadik helyet.

hirdetés

Csaba Ders, a város főépítésze elmondta, hogy jelenleg az első forduló tapasztalatai alapján a város pontosította a tervezési feladatot, ami alapján a tervezők megteszik a tervezési ajánlatukat. Ebben a körben a 3 második helyezett és az egyetlen harmadik helyezett vesz részt, és szintén ekkor választja ki az önkormányzat a tervezőt és a tervet. Az elbírálásnál fontos szempont lesz, hogy a megvalósításra szánt összeget ne haladják meg az első ütemben tervezett fejlesztéseket. Formai értelemben pedig nyilvánvalóan az ajánlat tartalma, a határidők és a tervezési árajánlat lesz a szempont.

A főépítésztől azt is megtudtuk, hogy a kivitelezési közbeszerzést még idén kiírják, a munkálatok várhatóan jövőre indulhatnak el.

Mind a vásárcsarnok megépítését, mind a környezet rendezését, közlekedéssel kapcsolatos munkálatait a területi operatív programból (a híres TOP-program), fejlesztési forrásokból fedezik. Magának a csarnoknak a kivitelezési költsége 2 és 3 milliárd forint közötti összegre tehető, de még korai lenne megmondani, hogy mikorra készül el.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter