Jutalomrekorder lett a harkányi polgármester

Baksa Tamás

A fideszes Baksa Endre Tamás, Harkány polgármestere vette fel a legtöbb jutalmat az országban tavalyi munkája miatt – derítette ki a Blikk. A 4200 fős fürdőváros első embere a törvényben megszabott maximális, hathavi járandóságának megfelelő, összesen 2,5 millió forintos jutalmat tett zsebre 2015-ös tevékenységéért. Az önkormányzatoknál országos szinten mindenhol 1-3 havi fizetést szavaztak meg a polgármestereknek. 

Nem Budapesten, nem a nagyvárosokban, hanem az alig négyezer lakosú Harkányban kell keresni a polgármesteri jutalomrekordert – derítette ki a Blikk. Az év végi jutalomosztás csúcstartója a parányi fürdőváros, Harkány polgármestere lett. Baksa Endre Tamás hathavi jutalmat, vagyis több mint 2,5 millió forintot tehetett zsebre.

hirdetés

Tette mindezt annak ellenére, hogy tisztában kellett lennie azzal, a Fidesz legmagasabb szintjén már 2013-ban határozottan leszögezték, hogy mértékletességet várnak kormánypárti városvezetőktől, többekkel vissza is fizettették a jutalmakat.

A jogszabály egyébként valóban maximálisan hat hónap fizetés kifizetését engedélyezi, ám a Blikk adatgyűjtéséből kiderül, hogy a fővárosi kerületekben és a megyeszékhelyeken mind­össze 1–3 havi fizetésnek megfelelő jutalmat osztottak szűk körben.

Harkányban egyébként más is kapott jutalmat, egy közalkalmazott például kéthavi fizetését vihette haza, csakúgy, mint a város alpolgármestere, a fideszes Remmert Ferenc, akit ugyancsak kéthavi fizetéssel jutalmazott a testület.

Remmert Ferenc tavaly októberben szerepelt az újságokban, miután Facebook-oldalán egy Hitler-fényképet osztott meg. Róla, illletve a sztoriról ITT írtunk korábban részletesen.

Remmert Ferenc2

A Harkányi Hírek egyébként 2014 márciusában számolt be arról, hogy közel négymilliárdos adósságot vállalt át a várostól a kormány, ez volt az egyik legmagasabb adósság az ötezer lakos alatti települések között.

– A mai nappal lezárul az állami adósságátvállalás folyamata, március 1-jén új élet kezdődik Harkányban – tudatta Tiffán Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője. Szerinte Harkány a nagy adósság miatt a szakadék szélére sodródott.

(via BLIKK)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter