Kálmán Olga és Csintalan Sándor több műsoridőt kap a HírTV-n, de lesznek vesztesek is

Mideközben a Magyar Nemzetet és a Heti Választ talán el sem akarja adni Simicska Lajos, csak bezárni. A Lánchíd Rádión októberig zene szól majd.

A Kreatív információi szerint

hirdetés

legalább két műsor megszűnik a Hír TV költségcsökkentésének jegyében, azzal párhuzamosan pedigcsoportos létszámleépítés is lesz a csatornánál.

A Lapzárta és a Newsroom című hírháttér-műsorok biztosan meg fognak szűnni (ezeket a műsorokat a választások óta nem is engedték adásba), míg a Főszerkesztők Klubja és a Csörte más formában fog tovább működni, de egyelőre még nem ismert, hogy milyen módon.

26232031_802984106559939_4528397217893260770_o

A lap információi szerint

Kálmán Olga Egyenesen című műsora, valamint Csintalan Sándor betelefonálós műsora több adásidőt kap a konszolidációt követően.

28058399_1430066717116185_4244753856334932670_n

A Kreatívnak nyilatkozó tévések nem értik, hogy miért kellett alacsony költségvetésű műsorokat megszüntetni, miközben hétvégén elindult például egy „női Heti hetes” Nem gyenge címmel, amelyet Teszári Nóra vezet, olyan vendégek közreműködésével, mint Karafiáth Orsolya, Makány Márta, Papp Réka Kinga vagy Lampé Ágnes. Ehhez a műsorhoz külön stúdiót is fel kellett építeni.

A Hír TV-nél uralkodó káoszt egyébként az is jellemzi, hogy a Kreatívhoz eljutott hírek szerint az egyik műsorvezetőt is kirúgták, aki maga viszont nem tudott ennek tényéről, és amikor felhívták telefonon, épp a műsor forgatására készült.

Kedden már bejelentették, hogy D. Bányász Gergő belpolitikai főszerkesztőtől és Szöllősi Györgyi műsorvezetőtől már megvált a csatorna, és az is tudható, hogy a leépítéseket két ütemben hajtják végre, és az nem kíméli majd a vezetőség tagjait sem.

A csatorna 10 százalékos leépítést jelentett be, ami a cégadatok szerint 283 főt alkalmazó Hír TV akár 30-40 alkalmazottját is érintheti,

emellett pedig durván vissza fogják vágni a külsős beszállítók (pl. vágók, szerkesztők, tudósító stb.) körét is.

Simicska mégsem akarja eladni a Magyar Nemzetet és a Heti Választ sem?

A Indexnek két forrás is megerősítette, hogy a hét elejére (hétfőre vagy keddre) beütemezett tárgyalásra mégsem ment el Ungár Péter a Magyar Nemzethez. Ungár nem sokkal azután jelezte vételi szándékát a lapcsalád (a Magyar Nemzet mellett a Heti Válasz és online kiadásaik) illetve a Lánchíd rádió tulajdonosainak, hogy azok bejelentették a lapok és a rádió bezárását.

Ungár külföldi utazás miatt mondta le a tárgyalást: épp azért ment külföldre, hogy ott keressen befektetőket a lap megvásárlásához, amely iparági infók alapján 1,5 milliárd forintba kerülhet – írja a lap.

A bezárások közben az előre bejelentett ütemben folytatódnak, a lapok és a rádió munkatársai leadják belépőkártyáikat és összeszedik a holmijaikat.

Az Index információi szerint Simicska Lajosék nem akarják mindenáron eladni a lapokat, nem véletlenül jelentették be csak a bezárást. A probléma az, hogy ugyan több jelentkező is feltűnt a lapcsalád és a rádió körül, de a tulajdonosok semmiképpen nem akarják a kormánynak vagy annak sameszeinek átjátszani a céget, így ezekre a megkeresésekre nemet mondtak.

UPDATE: Meghatározó arcok és műsorok is eltűnnek a HírTV-ből

Alinda a Facebookon jelentette be, hogy megszűnik a műsora. Igaz, nem (biztos) a tulajdonos mostani döntése miatt, hanem azért, mert eredetileg is három évadra kérték fel.

De megszűnik Pataki Enikő műsora is, amely több mint 15 évig volt képernyőn.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter