Kálmán Olga és a Momentum elvérzett a budapesti előválasztáson

Karácsony Gergely viszont boldog lehet.

Véget ért a Fővárosban az előválasztási folyamat. A sokáig esélyesnek tartott, baloldalon rendkívül népszerű Kálmán Olga (DK támogatás) és a Momentum főpolgármester-jelöltje Kerpel-Frónius Gábor elvéreztek. Előbbi, aki el sem ment az eredményhirdetésre 25093 szavazatot kapott, ami 37%-ot jelent; utóbbi 9792 voksot gyűjtött be, ami 14%-ot jelent. Karácsony Gergelyre (MSZP-Párbeszéd) pedig 33356 budapesti szavazott, ezzel a voksok 49%-t szerezte meg.

hirdetés

Végül Kálmán Olga egy 34 másodperces videóban gratulált, így:

Ezzel eldőlt, hogy

Tarlós István kihívója Karácsony Gergely lesz ősszel az ellenzék részéről, bár ettől még lehetnek további jelöltek is. Tarlós az ATV-ben gratulált Karácsonynak, hozzátéve, hogy azért az 5% körüli részvétel az előválasztáson nem azt mutatja, mintha elsöprő leváltó hangulat lenne Budapesten.

Mindhárom jelöltet érték egyébként kritikák, mivel összességében több ezer milliárd forintot ígértek el és költöttek el fejben; sőt: olyan ígéreteket fogalmaztak meg, amelyekhez jogilag sincs köze a fővárosi önkormányzatnak, vagy főpolgármesternek (azaz teljesíthetetlenek jelen körülmények között).

Aki szeretné felidézni, hogy pontosan mire és mennyit is ígértek, annak az ATV vitáját javasoljuk:

Aki pedig tudni szeretné, hogy Tarlós Istvánnak mi a véleménye erről az előválasztásról, illetve az ellenzéki jelöltek ígéreteiről, az ezt a rövid rádióadást hallgassa meg:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter