Kamerákkal küzd a vandálok ellen Komló

Még több térfigyelő lesz Komlón. A Kresz Parkban, Szilvásban és a buszpályaudvaron is figyel majd a Nagy Testvér. A cél a közbiztonság javítása és a rongálások megelőzése – közölte az önkormányzat.

Az önkormányzat már évek óta bővíti a térfigyelő kamerák hálózatát, elsősorban a vandálok ellen akarnak védekezni, de nyilván a biztonságosabb város is a célok között van.

hirdetés

Most újabb kamerákat szerelnek fel – közölte az önkorményzat. Eszerint kettő a Kresz Parkba került, szintén két kamera került Szilvásba: a Hunyadi utcában, valamint az Alkotmány és Dózsa utcák kereszteződésében működnek. További három pedig a buszpályaudvar környékén kapott helyet, amely a jelentős forgalom miatt bűnmegelőzési szempontból kiemelten fontos terület. A jövő év elején további kettőt helyeznek még ki a szakemberek, méghozzá a szilvási Alkotmány utca egyes pontjaira.

– A kilenc kamera telepítésének összköltsége eléri a 6,7 millió forintot, de ez egy minden tekintetben megtérülő beruházás – mondta el Polics József polgármester. – Milliós károkat okoznak a rongálók évente, a megelőzéssel megtakarított pénzt pedig új fejlesztésekre tudjuk fordítani. Ennél is fontosabb azonban, hogy a Komlón élők biztonságban érezzék magukat, amelyhez reményeink szerint ezek az új berendezések is hozzájárulnak – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter