Karácsonyi kirúgások Szigetváron

40 embert bocsát el év végéig a Kisváros második legnagyobb foglalkoztatója. A Sziget-Hús Kft. földjeinek elvesztése miatt kényszerül öncsonkításra – számol be a Népszabdság. 

Jelenleg a Sziget-Hús 2400 hektárt magánszemélyektől, 3100 hektárt pedig az államtól bérel, s az utóbbi jogviszony idén ­lejár.

Az új földtörvény miatt viszont egy cég csak 1200 hektár állami földet bérelhet, ennyi szonban nem elegendő ahhoz, hogy a cég a mostani szinten működtetni tudja sertés-, illetve marhatelepét – írja a lap. A mindeddig egyébként nyereségesen gazdálkodó, 2,8-3,2 milliárd forintos árbevételt elérő társaság nem tud a közelben elegendő mennyiségű szántót bérelni ahhoz, hogy 2016-tól telepeinek takarmányigényét megtermelje.

A polgármester cége szívja meg

A Sziget-Hús Kft. négy agrárcég integrációjából jött létre 2005–2007 között, mert akkoribaní gy jutottak a cégek könnyebben hitelhez és támogatáshoz. A cég egyik gazdája a korábban állatorvosként dolgozó Vass Péter, aki 2014-től Szigetvár baloldali támogatással megválasztott, független polgármestere.

A munkahelyekben nem éppen tobzódó Szigetváron és környékén eddig ez a cég volt a második legnagyobb foglalkoztató.

(via NOL.hu)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Kövess minket, és Te sem maradsz le az érdekes hírekről!

Facebook

Twitter