Kaszinó nyílik Pécsett is: 10 évig üzemeltetheti a nyertes, győri cég

A nyertes cég évente 112 millió 600 ezer forintért viheti a boltot. 300 játékgép lehet benne. Októberben nyithat.

Eldőlt, hogy az utolsó előtti koncessziós helyre Pécs futott be, itt nyílhat kaszinó a közeljövőben. A kormány nyilvánosságra hozta a szerződést is, amely szerint a Treff-Klub Kft. üzemeltetheti a pécsi kaszinót – számol be az önkormányzat portálja.

hirdetés

A koncesszió nyertese a győri székhelyű – a Napi.hu korábbi cikket szerint kormányközeli – Treff-Klub Kft. lett, amely a közelmúltban megszerezte a győri kaszinónyitás jogát is. A jogszabályok szerint ugyanis Magyarországon összesen 11 kaszinó nyílhat, ezek közül 5 működik Budapesten, egy-egy Sopronban, Győrben, Nyíregyházán, Debrecenben és most nyílhat új egység Pécsett.

A Treff-Klub ügyvezetője egyébként az a Kruppa Zsolt András, aki a Kisalföld.hu szerint Seszták fejlesztési miniszter közeli ismerőse: feleségeik korábban közös céget tartottak fenn – ismerteti a 444.hu.

A nyertes cég 10 évre kapta meg a kaszinóüzemeltetés jogát, a koncesszió időtartama október elsejétől kezdődik meg. Az államnak fizetendő koncessziós díj évente 112 millió 600 ezer forint – írja a pécsma.

Pécsett a szerződés szerint II. kategóriájú terem nyílhat, ebben legfeljebb 300 pénznyerő játékgép telepítésére van mód. Az állammal között szerződés nem határozza meg a kaszinó pontos helyszínét, azonban az önkormányzat már korábban rögzítette, hogy a Király utcában, az üresen álló egykori OTP-székházban lesz ez.

Pécs nyerhet a kaszinóval

Részben munkahelyeket, részben pedig azt, hogy a sétálóutca kellős közepén újra élet költözhet az évek óta üresen álló szellemházba, ami jót tesz a környező üzleteknek, éttermeknek és kávézóknak is. Hogy a játékosok is nyerhetnek-e, az kérdéses, a Nagy Öreg szerint kizárt, ugyanis “mindig a gép nyer”.

(via Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter