Keddtől lehet földet venni (mielőtt ellopják)

Baranyában 470 területet fognak árverezni, amik 3 és 10 hektár közöttiek. Csak az vehet részt a liciteken, aki igazolni tudja, hogy 300 hektárnál kisebb területte van, regisztrált földműves és helyben, vagyis 20 kilométeres körön belül lakik. Ha megveszi a területet, azt nem adhatja el utána. 

November 23-án tartják az első nyilvános árverési napot a Baranya Megyei Kormányhivatal Kodó dűlői épületében.

hirdetés

A Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) október 13-án mintegy 2700 – 3 hektár alatti – földrészlet hirdetményét jelentette meg a honlapján (www.nfa.hu), október 15-én pedig további 3700 megvásárolható földrészlet adatait teszi közzé a szervezet.

A FM közlése szerint ezzel egyidejűleg nyilvánosságra hozzák a további értékesítésbe vonható mintegy 25 200 földrészlet listáját, majd folyamatosan teszi közzé a hozzájuk kapcsolódó értékesítési hirdetményeket.

A 3 hektárnál nagyobb, nyilvános árverésen értékesíteni tervezett földrészleteket tartalmazó árverési hirdetmények október 15-én jelennek meg, amelyek elsőként hat, majd folyamatosan az összes megyére vonatkozóan megtekinthetők lesznek az NFA honlapján és a megyei kormányhivatalokban – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Hogy pontosan miért kezdett bele a kormány az állami földek eladásába, arra számos teória van, mi a magunk részéről a Lázár Jánosi érvet tudjuk elfogadni, ami szerint:

“Nem csinálja a magyar állam. Mert miért? Mert nem tudott gazdálkodni. Mert szétlopták, ellopták és szétcsalták az állami mezőgazdasági cégeket. Kinek kell ez a világ? Nem hiszem, hogy bármelyikük is ezt akarja, hogy ezen a pár százezer hektáron elkezdjünk gazdálkodni, és amikor szocialista kormány van, akkor a szocialista menedzsment lopja szét, amikor fideszes kormány van, akkor meg a fideszes menedzsment lopja szét.”
hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter