Kérdéses, hogy mi lesz a Magasház helyén, az ugyanis még magánterület!

Az önkormányzat parkot szeretne, és Csizi Péter országgyűlési képviselő szerint hamarosan meg is szerzik a területet a “spanyoloktól”. Egy törvénymódosítás miatt ugyanis ez könnyű lesz – hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Legkésőbb december közepére lezárul a tereprendezés is a Magasház helyén, így a bontási feladatokat ellátó kivitelező készre jelentheti a munkát – derült ki a Csizi Péter országgyűlési képviselő és Fazekas Orsolya városrészi önkormányzati képviselő részvételével, az épület helyén tartott pénteki sajtóbejáráson.

hirdetés

– Több évtizedes kálvária után bő fél esztendő elegendő volt ahhoz, hogy Pécs legnagyobb szégyenfoltja, a szocializmus korszakának utolsó mementója, éppen az ’56-os forradalom 60. évfordulóján eltűnjön a föld színéről – fogalmazott Csizi Péter a bejáráson.

Magasház bejárása20

Park, játszótér és emlékmű lesz a helyén, ha…

A telek tulajdonosa jelenleg a felszámolás alatt lévő La Torre 2008 Kft., vagyis a telekkel a felszámoló rendelkezik. Tekintettel arra, hogy a Magasház területe magántulajdon, így azt az önkormányzatnak előbb meg kell szereznie, csak azután kezdhet vele azt, mait akar.

Csizi szerint ezzel nem lesz gond, ugyanis éppen az ő kezdeményezésére módosította a Parlament a „csődeljárásról és felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt”. A jogszabály a módosítás után pedig már lehetőséget ad arra, hogy “a felszámoló általi értékesítési eljárás keretében vételár tényleges megfizetése nélkül, beszámítás útján (magyarán a veszélyelhárítási, azaz bontási költségek beszámításával) legyen lehetőség a tulajdonszerzésre”.

Fazekas Orsolya szerint 134 millió már van a tervezett parkra és játszótérre, illetve a “Magasház Emlékműre”, de a környéken élő azt is szeretnék, hogy az önkormányzat “állítsa vissza” az utat, azaz szűntessék meg a jelenlegi kerülőt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter