Kész az új Dóm tér és szebb, mint valaha

600 millió forintot kóstált a felújítás, és egyelőre úgy néz ki, megérte.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere a Facebookján jelentette be, hogy elkészült az új Dóm tér, amit ma szenteltek fel. 600 millió forintba került a felújítás, és valóban nagyon impozáns és egységes lett a tér burkolata.

hirdetés

Soltész Miklós államtitkár kiemelte, hogy Pécsett a katolikus egyház és más egyházak a közösséget szolgálják.

– A Dóm tér is

közösségteremtő helyszín, hiszen egyházi terület, melyet egyaránt használhatnak az ide érkező turisták, a pécsiek is.

Öröm azt látni ebben a térben, hogy ha közösen gondolkodunk és cselekszünk, akkor megvalósulhat egy ilyen óriási dolog – magyarázta.

dóm tér2

Páva Zsolt beszédében hangsúlyozta, hogy az elkészült tér a korábbi tér köveinek színvilágára emlékeztető bordós színével igazi műalkotás, mely azonban csak a felszín, az alatt ugyanis a város első keresztényeinek katakombái helyezkednek el, őrizve Pécs keresztény múltját, a pécsiek keresztény hagyományait és identitását, melyet a török hódoltság és a kommunista megszállás hosszú évei után is ápol a mai napig.

– A Dóm tér valóban szakrális tér, hiszen aki fellép első lépcsőfokára és belép ebbe a szent mezőbe, az a székesegyházhoz közelítve minden lépéssel közelebb kerülhet Istenhez.

Büszkék lehetünk, hogy egy ilyen fekvésű és elrendezésű bazilikával és az előtte ilyen impozánsan elterülő térrel rendelkezünk, nem sok helyen van hasonló a világban

– fogalmazott a polgármester.

dómt tér3

(via Páva Zsolt Facebook / Önkormányzati portál – Pécsma)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter