Kész terve van a pécsi önkormányzatnak, hogyan szerezze meg a Zsolnay gyárat

Állítólag egyetlen napra sem állna le a termelés, miközben folyna a cég felszámolása.

A Pécsi Újság.hu értesülései szerint csütörtökön lejárt az egyik pénzintézet által adott  határidő, és úgy tudják, miután a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. nem fizette ki felmondott hitelének teljes összegét (több mint 400 milliót), ezért a napokban megkezdődik a cég felszámolása. De semmi vész nincs – nyugtat meg a lap, mivel kész terve van a pécsi önkormányzatnak a következő pár hétre.

hirdetés

A Mesterterv a következő:

  1. Mivel stratégiailag kiemelt cég lett a Zsolnay, a felszámolási eljárás részben más szabályok mentén zajlik a megszokottakhoz képest, a menedzsment kevesebb jogosítvánnyal rendelkezik majd, az irányítás pedig az állam által kinevezett személy kezében összpontosul.
  2. A képlet az, mint a Pécsi Közlekedési Zrt. esetében, amit akkor egy friss céggel, a Tüke Busszal vettek át korábban. Most a Ledina Kerámia Kft. venné át a Zsolnay-t, és a dolgozókat is. Itt a jogi eljárás nem világos egyébként.
  3. Abban bízik az önkormányzat, hogy gyárfoglalásra sem lesz szükség, és a termelés sem áll le egyetlen napra sem.
  4. A Ledina Kerámia Kft. a felszámolás során vásárolná meg azokat az eszközöket, amelyekre később szükség lesz. Hogy milyen pénzből, arról egyelőre nincs hír.
  5. Az önkormányzat tulajdonában lévő aranyrészvény miatt úgy gondolják, használhatják majd a Zsolnay nevet a későbbiekben is.

Hogy mindehhez mit szól a többségi tulajdonos, Bachar Najari, az egyelőre rejtély. Amint elértük, frissítjük a cikket.

Hogy miért és hogyan romlott meg a viszony az önkormányzat és a befektető között, milyen trükkök és szívatások történtek eddig a felek között, arról ITT írtunk bővebben.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter