Készen vannak a kertvárosi rendelőintézet tervei

Már engedélyeztetés alatt vannak. Ha lesz jogerős építési engedély, és meglesz a kivitelző is, tavasszal elkezdhetik az építést – közölte Csizi Péter, országgyűlési képviselő.

Az új rendelőt a Nevelési Központnál lévő, volt PÉTÁV épületből alakítják ki, kb. 11 hónap alatt.

hirdetés

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, az egész bruttó 283 millió forintba kerül, amit “fejlesztési forrásokból, a területi operatív program keretein belül” oldana meg az önkormányzat. A pályázatokat már benyújtották, de még folyik az elbírálás.

283 millióba kerül majd a kertvárosi rendelőintézet Pécsen – OK!PÉCS

A PÉTÁV engedi át az egyik épületét, a részletekről ma délután beszél majd Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Vida János, a cég vezetője és Csizi Péter, országgyűlési képviselő. Áprilisban egyébként Páva és Csizi, hogy a NEVKO közelében alakítják majd ki a rendelőt, a Kertváros Konzultáción ugyanis erre szavaztak a legtöbben.

Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője azt mondta, a rendelőintézetben minden olyan alapvető szolgáltatást biztosítanak, amelyek most csak a belvárosban vagy Uránvárosban érhetőek el. Vagyis lesznek háziorvosi és gyermek rendelők, de a házban védőnők is dolgoznak majd. Emellett lesz anyatejgyűjtő állomás, belgyógyászati, nőgyógyászati, szemészeti szakrendelő, ultrahang szakrendelés, terápia, gyermek pszichiátria, vérvétel, labor is.

A tervek szerint a rendelő jövő nyárra, ősz elejére elkészül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter