Két fontos pozíciót is kapott a baranyai politikus: Bánki Erik

Nem fog unatkozni az új parlamenti ciklusban sem.

A Magyar Idők összeállításából derült ki, hogy komoly feladatai lesznek az új parlamenti ciklusban a baranyai Bánki Eriknek. Őt választották többek között a Fidesz frakcióvezető helyettesének, mellette még Selmeczi Gabriella, Balla György, Halász János, Kubatov Gábor, Zsigó Róbert, Németh Zsolt, Hende Csabát és Bóna Zoltán tölti be ezt a pozíciót. A frakcióvezető Kocsis Máté, aki közölte: a képviselők döntöttek a bizottsági elnöki posztok kormánypárti jelöltjeiről is: itt is Bánki Erik került pozícióba.

hirdetés

– A külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság elnökének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság elnökének a KDNP-s Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság elnöki posztjára Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az európai ügyek bizottsága elnökének Hörcsik Richárdot jelölik, a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezetheti – tájékoztatott az új frakcióvezető.

Az Országgyűlés elnökének továbbra is Kövér Lászlót választották, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelölte a Fidesz-frakció, míg a törvényalkotási bizottság elnökének Hende Csabát.

Az új országgyűlés Alkotmánymódosítással indít majd, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja kéri a Stop, Soros! törvénycsomag parlamenti tárgyalásának folytatását és a migrációellenes alaptörvény-módosítás újbóli Országgyűlés elé terjesztését.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter