Kétszáz repülőgépet gyártanának évente Pécsett

Ehhez persze minden feltételnek teljesülnie kell – közölte lapunkkal a Magnus Aircraft. A cég szerint leghamarabb jövő év második felében lesz érezhető Pécsen, hogy megjöttek.

Pár napja írtunk arról, hogy egy magyar repülőgépgyártó cég úgy döntött, hogy amennyiben kormányzati támogatást kap, Pécsre költözik Kecskemétről. A Magnus Aircraft a Pécs-Pogányi Repülőtér közvetlen szomszédságában alakítaná ki a bázisát, egy, majd még egy üzemcsarnok felhúzásával.

Villámcsapásként derült ki, hogy repülőket fognak gyártani Pécsen! – OK!PÉCS

Kétüléses gépeivel az amerikai és a kínai piacot is meghódítaná a magyar sikercég, amely most éppen a Siemens-el közösen fejleszt elektromos repülőt.

A cég most válaszolt kérdéseinre, amiből kiderült, hogy ha minden jól megy és minden feltétel teljesül, akkor évente 200 darab repülőgépet akarnak gyártani majd.

“A cég jelenléte leghamarabb jövő év második felében lesz érezhető Pécsen”,

ha minden a terveink szerint halad – tudtuk meg Tarány Regina marketing menedszertől.

Pécsen egyre komolyabb baj, hogy kevés és rohamosan fogy a szakképzett munkaerő, ezért rákérdeztünk a Magnusnál arra, ők ezt hogyan akarják megoldani. Megtudtuk, közel fél éve dolgoznak már ezen, mivel

“határozott stratégiával rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogyan tudnak majd eljutni a potenciális munkavállalókhoz”

– közölték szószerint, bármit is jelentsen ez a mondat.

Azt nem árulták el, mennyi pénzt ajánlottak a pécsi repülőtér területéért, de mivel nettó 70 millió forintról indult a hivatalos licit, és tudomásunk szerint a Magnuson kívül nem volt más jelentkező, az összeg vélhetően nem igen változott komolyabb nagyságrendben.

Az is kiderült most, hogy szorosabb együttműködésre készülnek a pécsi egyetemmel is, elsősorban a repülőgépek kutatása és fejlesztése terén számítanak a PTE-re.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter