Kétszázezerért haknizik a Mikulás Pécsen, de lóg 60 millióval

Több száz milliót keres, de mégis rengeteg adóval tartozik az igazinak mondott lappföldi Mikulás, aki december elején, a Széchenyi téren is simogatja majd a gyerekeket. Ez persze nincs ingyen, óradíja háromszázötven euró. 

A pécsi adventi vásáron is lehet majd találkozni a lappföldi mikulással. Joulupukki már 13. alkalommal érkezik Magyarországra, vagyis az egyik, mert nagyjából tíz hivatásos mikulás van, akik Miklós nap környékén szerte a világban utazgatnak és üldögélnek különböző karácsonyi vásárokon.

A magyar programot bonyolító Mikulás november 29. és december 6. között haknizik országszerte kilenc helyszínen, óránként nagyjából 100 ezer forintért. Szüksége is van rá, hiszen a hírek nem rég még arról szóltak, hogy a mikulásokat exportáló lapföldi cég a Diadordia komoly bajban van, mert nem tudta befizetni az adóját. Valamivel több mint 60 millió forintot, ezért az adóhatóság végrehajtást kezdeményezett a bíróságon. A cégnek egyébként 21 alkalmazottja van, többségük beosztása Mikulás. A cégnek tavaly 600 millió forintos árbevétele volt.

Mikulás2

A Széchenyi téren december másodikán délután 5-től este 7-ig fog üldögélni, ezért a kis műsorért összesen 700 eurót kért.  Joulupukki, Rovaniémiből a lappföldi városból érkezik hozzánk november 28-án. Kilencnapos itt tartózkodása alatt a finn mikulás kilenc várost és kisebb községet látogat meg. Baranyában Pécsre, Komlóra és Geresdlakra utazik.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter