Gyenge kezdés után beerősítettek a kormány ellen tüntetők Pécsen

Fotó: OK!PÉCS

Fotó: OK!PÉCS

Sokkal több embert vártak az “eddigi legnagyobb” pécsi kormányellenes tüntetésre, de a közel ezer fős visszajelzés ellenére 300 emberrel kezdődött meg az akció. Később viszont megjött az erősítés, így sikerült elérni a kb. ezres tömeget. 

hirdetés

17:02 – A legeslegeslegkorruptabbak!

Juhász Péter szerint a mostani a legkorruptabb kormány. Csak egyetlen dolog érdekli őket: a saját gazdagodásuk. A beszéd előtt leplezték le még “Tiborc a lámpagyújtogató” szobrát, majd azon melegében le is lisztezték azt.

Most fórum kezdődik a Téren, de már jóval kevesebben maradtak.

Mi is megköszönjük a figyelmüket, közvetítésünk véget ért!

16:58 – Hatalom – vér nélkül!

Fotó: OK!PÉCS

Fotó: OK!PÉCS

TGM szerint semmit nem ér, ha csak ennyien tüntetnek a kormány ellen. Azt mondta: ki kellene találni, hogyan lehet vér nélkül átvenni a hatalmat!

16:35 – Jönnek és jönnek

Valóban egyre többen vannak, most már kb. 1000 ember lehet a Téren. Eközben a szónokok lelkesek, de sok újat nem mondanak. Szerintük újra kell építeni a demokráciát és az országot is.

Fotó: OK!PÉCS

Fotó: OK!PÉCS

16:10 – Számlálás

Egyelőre tehát döntetlenre áll a meccs, vagyis ünneplők vs. tüntetők: 0-0.

Az OK!PÉCS helyszíni tudósítója szerint a demonstrálók népesebb tömegre számítottak (legalábbis erről beszélgetnek sokan), de többen abban bíznak, ahogy sötétedik, úgy lesznek egyre többen.

A rendőrség becslése szerint egyébként 300-350-en lehetnek most Pécs főterén!

tüntetés01

A tüntetésen egyébként olyan nagyágyúk beszélnek, mint Tamás Gáspár Miklós (TGM), Juhász Péter, Majtényi László, Schiling Árpád és Konok Péter.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter