Kiakadt a pécsi városvezetés is a dugók, illetve a lassú útfelújítások miatt

Amit közleményben tettek szóvá.

„A Magyar Közút Nzrt. április óta dolgozik az Árpád hídon, július óta pedig az Árpád híd és a Lomb utca közötti szakaszon.

hirdetés

A hét elején az iskolakezdéssel kapcsolatos forgalomnövekedés a munkálatok miatt ritkán tapasztalható, komoly dugókat okozott Pécsett.

A városvezetés ezért határozottan felszólítja a feladatot végző vállalatot: tegyen meg mindent annak érdekében, hogy mielőbb befejeződjenek a felújítások, gyorsítsák fel a munkálatokat, s az eddigieknél hatékonyabb forgalomszerevezéssel segítsék a közlekedőket.

A legfrissebb információk szerint a torlódásokat csökkenteni fogja, hogy ez utóbbi egy kilométeres szakaszon hamarosan teljes egészében használhatják a közlekedők, ugyanis a Magyar Közút ígérete szerint szerdán, csütörtökön és pénteken már éjjel – este 20 és reggel 6 óra között – is aszfaltozási munkálatokat végez.

hirdetés

A közútkezelőket arra szólította fel a városvezetés emellett, hogy a következő időszakban kísérjék még nagyobb figyelemmel, s ellenőrizzék a város forgalmi helyzetét, annak alakulását és indokolt esetben további intézkedéseket, beavatkozásokat kezdeményezzenek, szükség esetén kérjék rendőri forgalomirányítók segítségét.

Mindezekkel együtt továbbra is nagy szükség lesz pécsiek türelmére az előttünk álló hetekben, ugyanakkor a forgalomszervezés és a felújítások hatékonyabbá tételével csökkenthetők is lesznek a közlekedési nehézségek.

Polgármesteri Hivatal – Pécs”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter