Kiberfegyverekre izgul a Telekom

hacker_internet_web_attack_580-100033460-orig

Durva dolog derült ki a Magyar Telekomról, miután feltörték a Hacking Team nevű kiberfegyverekkel, lehallgatásra és megfigyelésre szolgáló szoftverekkel, és egyéb kémcuccokkal foglalkozó hekkercsapat levelezését.

A Hacking Team netes- és kibertámadásokra használt fegyvereket árusító cég feltört levelezéséből kiderült, hogy a magyar titkosszolgálat mellett két éve a Magyar Telekom is érdeklődött a cégnél.

Ezt írták a kizárólag kémprogramokra és netes fegyverszoftverekre szakosodott hekker-vállalatnak:

“Kedves kapcsolattartó, Sz. M. vagyok, a Magyar Telekom Nyrt.-től. Vásárolnánk termékeket a cégüktől. Ha lehetséges, kérem tájékoztassanak a megrendelési és szállítási procedúráról. Kérjük, tájékoztassanak a fizetési feltételekről is. Nagyra értékelnénk a gyors választ.”

A Hacking Team viszont gyorsan lekoptatta a Telekomot, ők ugyanis csak kormányzati- és titkosszolgálati célokra adnak el ilyen spéci termékeket.

A Telekom a kiszivárgott levélváltás után egyből reagált is: csak meg akarták ismerni ezeket a programokat és hatásaikat. Az pedig semennyire sem megnyugtató, hogy nem netes támadási célokra vették volna meg a szoftvereket, elmondásuk szerint ugyanis „akkor nem így intézik” az ügyet. Csupán az ügyfeleik megfigyelése lett volna a cél. Annyit még elárultak, hogy vesznek más kiberfegyvereket.

Hogy ezt a bizniszt miért pont a Telekom magyar leányvállalata intézte, nem tudni.

(via: index.hu)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus