Kiderült, hol a legjobb élni Magyarországon

Az Otthon Centrum kidolgozta az „életminőség-indikátort”!

A fővárosban az I, II., V., VI. és XII. kerületetekben a legjobb lakni, a vidéki nagyvárosok közül pedig leginkább Pécsett, Szegeden és Debrecenben – ez derült ki az Otthon Centrum által kidolgozott „életminőség-indikátora” alapján. Ez a mutató az egészségügyi ellátás, az oktatási és munkahelyi körülmények, valamint az ingatlanárak alapján rangsorolja Budapest kerületeit és a városokat – számol be a Világgazdaság.

Jellemzően olyan helyen jó lakni, ahova valamiért szívesen költöznek az emberek. Az elmúlt öt évben az oda- és elköltözők egyenlegét vizsgálva az látszik, hogy Magyarországon a legfontosabb migrációs célpontok a főváros, a környező agglomerációs települések nagyobb része, Északnyugat-Magyarország – kivált Ausztriához legközelebb eső Soproni és Szentgotthárdi járások – és a Balaton környéke. Az említett térségekben 1000 ott lakóra 25-30 beköltöző jutott az elmúlt öt évben.

Soóki-Tóth Gábor, Otthon Centrum elemzési vezetője szerint a minőségi mutatók alapján abszolút nyertesként Budapest kerületei végeztek, hiszen az első tizennégy helyen a 23 kerület valamelyike szerepelt. A vidéki nagyvárosok közül Pécs, Szeged és Debrecen mellett Tiszaújváros található az élen, amely elsősorban helyben dolgozók és a körzeti orvosok magasabb arányának köszönheti pozícióját.

Szeret Pécsen élni?

Eredmények

Loading ... Loading ...
MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter