Kiderült, mitől sokkal jobbak a pécsi zenekarok!

Napközi

Marsalkó “Halott Pénz” Dávid mondta be a tuti receptet.

Volt ma egy könnyed kis pódiumbeszélgetés a PEN Napköziben, ahol Felcser Máté (Punnany Massif), Beck Zoli (30Y), Marsalkó Dávid (Halott Pénz) és Hoppál Péter (kulturális államtitkár, de ezúttal inkább zenetanári minőségben), beszélgettek a magyar könyűzenéről Gellai Gergő PEN főszervező moderálása mellett.

hirdetés

A mindössze 45 perces dumapartin megtudhatta a közönség, hogy mire készülnek a zenészek (új számok, új lemez és új klip is lesz), de hallhattak Felcser Máté gimis versmondásáról is, őt ugyanis éppen Hoppál Péter beszélte rá az orgánuma miatt arra, hogy mégiscsak mondjon el egy verset (mint kiderült egy kettesért cserébe) egy ünnepségen.

A délután legérdekesebb része volt azonban Marsalkó Dávid receptje arra, hogy mitől is olyan jók a pécsi zenekarok.

Ha nyitsz egy éttermet egy utcában, ahol sok nagyon jó étterem van, akkor nem teheted meg, hogy te rosszabbat csinálj. Mert akkor ki enne ott? Szóval legalább annyira jónak kell lenned, mint a többieknek, ha nem jobbnak. Ez pontosan így van a pécsi zenészekkel is, mert nagyon sok jó zenekar van a városban, és olyan közönség, ami nyitott a különféle stílusokra és tud is bulizni. Ha Pécsett be tud futni egy zenekar, akkor bárhol be fog futni az országban

– magyarázta Halott Pénz, aki éppen ma este fogja bemutatni mindezt élőben is a PEN nagyszínpadán.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter