Kijött a fényre Pécs Fidesz ellenes polgármester jelöltje is

És azonnal bemondta Botka László ötletét és Kővári János szlogenjét. Majd mellé állt az MSZP,  a DK és a Momentum is

Lekapcsolták a világítást?

Nem volt közvilágítás a Barbakánnál, így gyakorlatilag tök sötétben kezdődött a pénteki, összellenzéki-kormányellenes tüntetés. Érdekes, hogy CSAK a Barbakánnál nem égtek a lámpák, mindenhol máshol igen.

hirdetés

1000-1200 ember ment el tüntetni pénteken Pécsen a túlóratörvény ellen, illetve az Orbán-kormány módszerei miatt. Az este 18 órakor kezdődő demonstrációt, amit a Momentum szervezett, az LMP-Jobbik-DK “koalíció” turbózta fel, ők ugyanis fél órával a tünetés elé szerveztek egy másikat. Hogy pontosan mi hangzott el ezen, azt ebben a videónkban lehet megnézni.

Nagy menetelés

Némi kavarodás után végül a Momentumosok is előkerültek, és hamarosan elindulhatott a tömeg a Széchenyi térre. A menetet Nemes Balázs, a Momentum pécsi arca, illetve országos alelnöke, valamint Péterffy Attila, akkor még civil-független polgármester jelölt vezette.

A Széchenyi térren érve először Nemes Balázs beszélt röviden, tulajdonképpen ezeket a pontokat ismételte meg:

1. A túlóratörvény azonnali visszavonását,
2. kevesebb rendőri túlórát,
3. független bíróságokat,
4. Európai Ügyészséget,
5. független közmédiát. (a hírhamisító Papp Dániel eltávolítását)

Ezek mellett pedig hangsúlyozta, nem félnek semmitől, és el kell zavarni a Fideszt, szerinte 2019 az Ellenállás Éve lesz!

Fényre lépett a jelölt

Az est fénypontja kétségtelenül Péterffy Attila volt, aki már korábban elárulta, hogy indul a pécsi polgármesteri székért, de eddig még nyilvános beszédet nem mondott. Most azonban igen (a videón 14:35-től).

Péterffy Attila azt mondta, “szolgálatra jelentkezik”, és van tapasztalata munkavállalóként és vezetőként is. A jelenlegi városvezetést dilettánsnak nevezte, valamint egyértelműen céltzott arra, hogy a várost vezető fideszes politikusok “zsebre dolgoznak”.

Némileg meglepő módon Péterffy Attila Botka László ötletét jelentette bede nem említette a szegedi polgármester nevét, miszerint kezdeményezni fogja, hogy a pécsi önkormányzati cégeknél ne alkalmazzák a túlóratörvényt. (Mint ismert, Botka László december közepén hirdetett országos bojkottot, akkor jelentette be Szeged polgármestere, hogy határozatot terjeszt be a helyi közgyűlés elé, amely megtiltja a túlóratörvény alkalmazását a szegedi önkormányzati tulajdonú vállalatoknál –  a szerk.) Mint mondta, ha ezt a Fidesz nem támogatja Pécsen, akkor ennek bevezetése lesz az első dolga polgármesterként, ha győz októberben.

Kővári szlogenjével jött elő Péterffy

További érdekesség, hogy Péterffy Attila amolyan szlogenként bemondta, hogy az a célja, hogy a pécsiek újra büszkék lehessenek városukra! (A videón 23:43-kor.) Ebben az a fura, hogy ez egészen pontosan Kővári János, illetve a Szövetség Pécsért szlogenje is, amint az látható Kőváriék Facebook oldalán is:

Kővári Szövetség

A beszéde után a Demokratikus Koalíció pécsi elnöke, Kunszt Márta; az MSZP pécsi elnöke Gulyás Emil és a Momentum (Nemes Balázs) is bejelentette, hogy támogatják Péterffy Attila indulását, és nem indítanak majd önálló jelöltet.

Ezzel tehát megvan immár a második hivatalos polgármester jelöltje is Pécsnek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter