Kinőtte a PEN a Zsolnay Negyedet – az EXPO-ba költözik a fesztivál

A korábbi évek látogatói tendenciái miatt az idei Pécsi Egyetemi Napok nem az utóbbi években megszokott Zsolnay Kulturális Negyedben, hanem új helyszínen zajlik majd április 25-27. között. De mennyire lesz ez jó?

Évek óta a Zsolnay Kulturális Negyed biztosította a PEN helyszínét, ám a fesztivál az utóbbi években akkorára nőtt, hogy idén nagyobb helyszínre költözik – jelentették be a szervezők, illetve a Zsolnay Negyed is. A szervezők az EXPO Center területén építik majd fel a három napos „fesztiválvárost”, és ez nem túlzás: hiszen azon túl, hogy a fesztivál kihasználja az EXPO Center minden meglévő helyiségét, felépül melléjük egy hatalmas nagyszínpad és egy hozzá tartozó fedett nézőtér is.

hirdetés

– Egyik szemünk sír, a másik nevet. Szomorúak vagyunk azért, mert a Zsolnay Kulturális Negyed immár kicsinek bizonyult a 20-25 ezresre nőtt fesztiválhoz, ugyanakkor örülünk annak, hogy évről évre erősödött a PEN, amely ma már országos viszonylatban is komolyan jegyzett fesztivállá nőtte ki magát – mondta Vincze Balázs.

A ZsÖK vezetője hozzátette, továbbra is szívesen segítenek a PEN-nek, amennyiben erre igényt tartanak a szervezők.

Gellai Gergő, a fesztivál főszervezője közölte: az idei PEN a tavalyi évhez képest több mint kétszeres alapterülen zajlik majd.

– Az EXPO Centerben lehetőségünk nyílik olyan fesztivál infrastruktúra kiépítésére is, amelyet a Negyedben nem lehetett megtenni a műemléki környezet és a belső épületek adottságai miatt. Természetesen a helyszínre való kijutás megkönnyítéséről is gondoskodni fogunk, rendszeres buszjárat szállítja majd a fesztiválozókat a belváros, az egyetemi helyszínek és az EXPO Center között.

A PEN Facebook oldalán készítettek egy rövid magyarázatátot is, illetve megválaszoltak néhány felmerülő kérdést.

1. NEEEE!!!💩🙉🐍🤬🤯🦖 MIÉÉÉRT😱
Ahogy anno fájó szívvel hagytuk ott a Bőrgyárat, most is lógó orral csúszunk odébb, de az utóbbi évek látogatói tendenciáit nézve egyértelmű, hogy a PEN kinőtte a Zsolnay Negyedet. Tavalyelőtt egy, tavaly már két nap volt teltház és a harmadik napon is alig száz ember hiányzott, hogy kitegyük a SOLD OUT táblát.

A PEN évről évre erősödve, országos viszonylatban is komolyan jegyzett fesztivállá nőtte ki magát, ami a Pécsi Tudományegyetemnek és az egész régió ifjúságának kiemelten fontos közéleti eseménye.
Az EXPO Centerben a tavalyi évekhez képest több mint kétszeres alapterületen zajlanak majd az események. Jóval tágasabb, látványosabb, magasabb színvonalú szolgáltatásokat tudunk itt megvalósítani, illetve lehetőségünk nyílik olyan extrákra is, amiket a Negyedben nem lehetett megtenni a műemléki környezet és a belső épületek adottságai miatt.

2. AZ EGÉSZ PEN BENN AZ EXPO ÉPÜLETÉBEN LESZ?
Dehogy is! A fesztivál kihasználja az EXPO Center minden meglévő beltéri helyiségét, de pluszban felépítünk melléjük a PEN idejére szinte egy komplett fesztiválvárost. Kinő a betonból egy hatalmas nagyszínpad, egy hozzá tartozó fedett nézőtér, illetve több laza, beszélgetős, szabadtéri placc is.

3. NEM LESZ AZ EXPO TÚL RIDEG A PEN-HEZ??

Nagyon fogunk figyelni rá, hogy ne legyen az. Egy csomó dekorral, extrával, látványelemmel készülünk. Az eddigi PEN-eken megszokottnál jóval élmény- és fesztiválszerűbb lesz az egész. Arra fogunk törekedni, hogy meglegyen a nagy fesztiválokra jellemző örvénylő fesztiválfeeling, de legyenek aranyos, hangulatos, kuckós részek is.

4. SOKKAL NEHEZEBB ODA KIJUTNI, NEM?

Tény, hogy az EXPO valamivel messzebb van a belvárostól, mint a Zsolnay Negyed, de azért nincs a világ végén. Természetesen kutya kötelességünk, hogy a helyszínre való kijutás megkönnyítéséről gondoskodjunk: rendszeres buszjárat szállítja majd a fesztiválozókat a belváros, a fontosabb egyetemi helyszínek és az EXPO Center között oda- és visszafelé is.

5. JÓ LESZ EZ, GYEREKEK, MEGMARAD A PEN HANGULAT?

Persze, hogy meg, majd meglátjátok, hogy mennyire!!! Azon leszünk, hogy minden eddiginél sokrétűbb, dúsabb élménycsomagot nyújtson a PEN-ezés, de közben maximálisan megmaradjon a saját PEN íze is. Szeretettel várunk mindenkit április 25-én a kóstolóra…🤘😋🙌🙌🙌

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter