Kirúgták az Együtt baranyai frontemberét, Berkecz Balázst a munkahelyéről

Pedig még Bayer Zsolttal is kávézott egyet. Szerinte politikai okokból távolította el Szigetvár DK-MSZP-s polgármestere, ahol főépítész volt.

Fideszes nyomásra mondta fel a főépítészi megbízásom Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere. Vass Péter azt közölte velem, hogy szakmai problémája nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben

– jelentette be a blogján Berkecz.

hirdetés

Az igen aktív politikai életet élő és folyamatosan akciózó ellenzéki politikus azt írta, június 13-án közölte vele Szigetvár MSZP-DK támogatással megválasztott polgármestere, hogy utasítására Szigetvár jegyzője indoklás nélkül felmondta a főépítészi megbízását.

Szóban elhangzott a polgármester részéről, hogy szakmai probléma nincs a munkámmal, de alapvetően a területfejlesztési pénzek második körének megérkezésébe fektetett politikai remény motiválta a döntésben.

Nem előzmény nélküli az ügy, tavaly februárban a szigetvári polgármester már felszólította a lemondásra, de akkor Berkecz mégis maradt. Vass Péter ekkor nyilvános közleményben határolódott el a főépítésztől, mert úgy vélte, a Fidesz Berkecz miatt nem szívleli a várost, és emiatt akadt el a várprogram és a Zrínyi Emlékév is.

Berkecz Balázs további összefüggéseket is megosztott. Szerinte 2016 elején kiderült, hogy az MSZP-DK támogatásával mandátumot nyert Vass Péter 433 millió forintért vásárolt be földekből, amiért végül a Puch László saját emberének tartott Vass maga lépett ki a megyei önkormányzat MSZP-frakciójából, ami ezzel meg is szűnt.

Mindeközben Tiffánt leszedte Orbán a szigetvári választókerület éléről (ezt azóta a Magyar Idők is tényként közölte – a szerk.), helyére pedig a megyei Fidesz elnöke, a Vass Péterrel jó viszonyt ápoló Nagy Csaba került, aki a Baranya Megyei Közgyűlés elnökeként a területfejlesztési pénzek meghatározó hányada felett diszponál

– fejtegette Berkecz.

A politikus legutóbb akkor került a hírekbe, amikor elment kávézni Bayer Zsolttal, noha éppen őt nem hívták meg; illetve ő szervezte nem rég azt a pécsi, kormányellenes tüntetést is, ahol a legkonkrétabb követelés a Rózsaszín Parlement volt.

Rózsaszín Parlamentet követelt a pécsi, tüntető tömeg! – OK!PÉCS

Ez volt az egyetlen konkrét javaslat egész délután! Persze még sok mást is akart az a 80-100 kormányellenes tüntető, akik az Együtt hívására vonultak a pécsi Jókai térre vasárnap délután, hogy tiltakozzanak minden ellen, ami ma összeköthető Orbán Viktorral.

Berkecz és szájkarate

Berkecz Balázs sosem rejtette véka alá a véleményét, a legnagyobb és legemlékezetesebb verbális csatái Tiffán Zsolttal voltak. A fideszes politikust nevezte már idiótának, és tulajdonképpen finoman lealkoholistázta, de együgyűnek is bélyegezte egyes írásaiban.

Nyilván Tiffán Zsolt sem maradt adós, ő “rohadt hazaáruló szemétnek” becézte Berkeczet egyik Facebook posztjában, meg persze bolondnak egy másikban.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter