Gyerekek mehetnek be először a pécsi ZOO-ba

Ezt jelentette be pénteken Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter, országgyűlési képviselő. Karszalaggal lehet csak bejutni majd a közel 2 milliárdos állatkertbe. 

Páva Zsolt elmondta: május 20-án már reggel 9-től ingyen várják a parkba a pécsi első osztályos általános iskolás gyerekeket. Ők lesznek az első látogatók, 14 órától pedig a Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter részvételével zajló (Update: a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtó- és kommunikációs titkárságának tájékoztatása szerint Varga Mihály miniszter nem vesz részt az eseményen – a szerk.) hivatalos megnyitó lesz, majd bárki beléphet az állatkertbe. Az új ZOO első látogatói egy hűtőmágnest kapnak ajándékba.

hirdetés

A polgármester felhívta a figyelmet arra is, hogy a belépésre jogosító karszalagot május 21-én és 22-én a város négy pontján kihelyezett mobil árusítóhelyeken is megvehetik az érdeklődők. Az uránvárosi, a kertvárosi és a gyárvárosi buszvégállomáson, valamint a Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utca által határolt területen, a MÁV-pályaudvarral szembeni parkolóban is lesz belépőértékesítés, hiszen innen indulnak a Buszozoo-k.

– A pécsieknek ugyanis azzal is szeretnénk kedvezni, hogy Buszozoo névre keresztelt ingyenes buszjáratokat indítunk félóránként ezekről a helyszínekről, amelyek igénybevételéhez elegendő a megvásárolt karszalag felmutatása. Emellett a menetrend szerint induló 34-es, 35-ös, 35y mecseki járatokat is sűrítjük – mondta Páva Zsolt, aki hozzátette: a vasútállomás mellett külön gyermekfoglalkoztatót is kialakítanak, hogy a várakozást megkönnyítsék a családoknak.

Csizi szerint egy olyan új állatkertet építettek, amely elsősorban a pécsieké, az itt élő családoké, a felnövekvő nemzedéké lesz.

Az állatkert egyébként hivatalosan május 21-én és 22-én, reggel 9 órakor nyitja a kapuit a látogatók előtt és este 19 óráig nyitva is lesz mindkét napon. A létesítmény pénztára 18 órakor zár be, így akár még azok is eljuthatnak a létesítménybe, akiknek erre csak késő délután lesz idejük.

Buszozoo-járatok:

Gyárvárosi buszvégállomás: Indul: 8.30 és 17.30 között félóránként

Uránvárosi buszvégállomás: Indul: 8.30 és 17.30 között félóránként

Kertvárosi buszvégállomásról: Indul: 8.30 és 17.30 között félóránként

Jókai u. – Kálvin u. – Vasút utca parkoló: Indul: 8.30 és 17.30 között félóránként

bourne banner1

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter