Kitüntették a Punnany Massifot Pécsen

punnany massif díj1

Nagy ováció közepette vették át a srácok a város “Pro Communitate” emlékérmét, amellyel együtt 250 ezer forint is jár. 

Még júliusban tudta meg az OK!PÉCS, hogy végre a könnyedebb műfaj művészei is helyet kapnak a pécsi “halhatatlanok” között, ráadásul a Punnany Massif fullosan lokálpatrióta zenekar – ez szinte mindegyik számukból lejön, de a Pécs Aktuál X-ből különösen.

A srácokat akkor meglepete, hogy díjat kapnak, azt írták, hogy nem számítottak rá.

Kedden, a Város Napján szépen át is vették a kitűntetést az ünnepi gálán, ráadásul ünneplőbe öltözve, ami nem kis teljesítmény.

A „Pro Communitate” emlékérmet az kaphatja meg,  aki vagy akik (amik) “a város rangját emelő, hírnevét öregbítő egyszeri aktuális, vagy kiemelkedő folyamatos, egyéni vagy kollektív teljesítményt nyújtottak”. Az emlékérem adományozásával oklevél és 250 000 forint is jár.

punnany massif díj2

Szintén ugyanebben a “kategóriában” kapott kitűntetést a Nyugdíjas Pedagógusok Barátság Kórusa is, “fáradhatatlan, önzetlen tevékenységük elismeréseként”.

Összesen egyébként egy tucat díjat osztott ki kedden Páva Zsolt polgármester. Akit mélyebben érdekel, hogy kik kapták ezeket, az ide kattintson.

Pécs díszpolgára pedig Romváry Ferenc lett, aki “lelkiismeretes, fáradhatatlan gyűjtői tevékenysége, valamint életpályája méltó elismeréseként érdemelte ki címet. Mivel a “muzeológia és újkori művészettörténet témában summa cum laude doktorált Romváry Ferenc munkássága Pécs város művészeti és képzőművészeti életében fél évszázadon keresztül jelentős, elismerésre méltó lenyomatot hagyott.”

punnany massif díj4

UPDATE: Extrabüszke tigris

A zenekar így köszönte meg a városi elismerést:

Ma aztán extrabüszke az a tigris ;) Kössz Pécs!!

Posted by punnany massif on 2015. szeptember 1.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter