Kizárná a Zsolnayakat a Zsolnay gyár!

Azt állítja a tulajdonos, Bachar Najari jogi képviselője, hogy dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor és Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia rosszhiszeműen visszaélt a Zsolnay védjeggyel, erről pedig bírósági ítéletük is van. Mindezek miatt kell őket kizárni a részvényesek közül.

Az OK!PÉCS úgy értesült, szeptember közepén rendkívüli közgyűlésen zárná ki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt-ből  a “Zsolnay örökösöket” a gyár igazgatósága. Az információnkat megerősítette dr. Bodnár Imre, a cég jogi képviselője is.

hirdetés

Bodnár azt mondja, dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor és Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia visszaéltek a Zsolnay névvel és védjegyekkel, erről pedig elsőfokú bírói ítélet is van már.

– Visszaélésszerűen gyakorolják a névhasználatot, ezt mondta ki a bíróság, amely törölte is az ő védjegyüket minden tekintetben – magyarázza az ügyvéd, aki szerint a két részvényes “korábbi gyakorlata” az alapja annak, hogy kezdeményezik a kizárásukat. – A bíróság kimondta azt is, hogy a Zsolnay védjegy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra kizárólagos tulajdona. Ezt tudnia kellett volna nekik is, hiszen a Pick, vagy a Hertz esetében is ugyanilyen ítéletek születtek korábban.

Az ügyvéd azt állítja, dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktor és Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia “több millió forintot vettek el pécsi vállalkozóktól védjegy-használat címén”, amire nem lett volna jogszerű lehetőségük.

– Tudomásunk szerint többen pert is indítanak emiatt, és megpróbálják visszaszerezni a pénzüket – mondta még Bodnár.

Rákérdeztünk arra is, hogy nem tartanak-e attól, hogy rossz üzenete lesz annak, hogy Zsolnayakat zárnak ki a Zsolnayból, de erre Bodnár Imre azt mondta, “meg kell nézni, hogy ők mennyire Zsolnayak”.

– A Viktor például Hódosi Viktor néven jött a világra, csak utána lett belőle egyszercsak “Zsolnay”. Olyan “örökösökből”, mint ők; van még tizenöt – magyarázta, hozzátéve: a védjegyekkel kapcsolatos ügyek tisztázása eddig több mint 60 millió forintjába került a gyárnak.

Lapunk megkereste dr. Mattyasovszky-Zsolnay Viktort is, aki későbbre ígért reagálást. Amint ez megjön, frissítjük a cikket.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter