Kizárta a Zsolnay gyárból Pécset a tulajdonos

Hosszas pernek néz elébe Bachar Najari és a pécsi önkormányzat, ez nem is kérdés. Ami viszont az,  hogy addig is mi lesz a gyárral és a termékeivel. Mostantól ugyanis a város semmibe nem láthat majd bele. 

Pénteken tartott közgyűlést a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt., ahol a főrészvényes Bachar Najari megszavazta a pécsi önkormányzat és a Pécs Holding kizárását  a cégből. Ezt jogilag  a bíróságnak kell jóváhagynia, de elég egyértelmű a cégvezetés: az öt fős igazgatóságból hárman szavaztak úgy, hogy zárják ki Pécset a cégből. (A két másik tag az önkormányzat és a Holding.)

Az önkormányzat ügyvédje szerint nem volt jogszerű a kizárás, a részvények 80,5%-át birtokló órakereskedő szerint viszont az volt. Azt egyik fél sem vitatja, hogy igen hosszú pereskedésnek néznek elébe, a kérdés viszont az, mi lesz addig a gyárral és a termékekkel. A gyárnak ugyanis Szabó Iván ügyvéd szerint 600 millió tartozása van.

Az elmúlt hetekben már ment az üzengetés az önkormányzat és a gyár többségi tulajdonosa között. Előbbi szerint csak meg akarják menteni a nagy hírű céget, utóbbi viszont úgy látja, éppen, hogy el akarják venni, mivel milliárdos megrendelésekre lehet számítani a közeljövőben.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter