Kőkemény idők várnak a menekültekre jövő keddtől

Ez is felvet számos kérdést, de az új infók fényében arra is kíváncsiak vagyunk, vajon ezek után mi szükség van a martonfai menekülttáborra?

Szeptember 15-e után új időszámítás köszönt Magyarországra, a kormány és a rendvédelmi szervek, illetve a hadsereg is kőkeményen fellép majd a migránsokkal szemben. Erre többször is utalt már Orbán Viktor.

hirdetés

A menekültügyi törvénycsomag elfogadása lehetőséget ad arra, hogy a magyar határt illegálisan átlépőket börtönbe vigyék és azonnal kiutasítsák, a legálisan érkezők és menedékkérőket pedig úgynevezett tranzitzónákban tartják majd, ami nem is lesz Magyarország része – hivatalosan államközi terület lesz. Amolyan senki földje lesz tehát a hírek szerint, ami csak Szerbia felé lesz nyitott.

A tranzitzónák U alakú területek lesznek, kerítéssel és rendkívül komoly katonai és rendőri erőkkel védve a magyar oldalon. A migránsok ide érkeznek majd – a tervek szerint, és kormányzati források szerint 3 óra alatt kell eldönteni egy emberről, hogy kaphat-e menekültstátust. Ha nem – márpedig szinte biztos, hogy senki nem fog kapni, hiszen a kormány biztonságos országgá nyilvánította Szerbiát, akkor fordulhat vissza Szerbiába.

A törvénycsomag lehetőséget ad az eddigieknél sokkal keményebb “karhatami” fellépésre is és szinte biztos, hogy számítani is lehet majd ilyenekre.

Bár számos nyitott kérdés akad még, köztük az egyik az, hogy mindezek után mi szükség van még a Martonfára tervezett befogadóállomásra? Ezzel kapcsolatos kérdéseinket eljuttatuk minden (lehetséges) érintettnek. Amint válaszolnak rá, frissítjük a cikket.

Információink szerint bár hivatalos döntés nincs, a kormány komolyan elkezdett gondolkodni, hogy kerítést építsen a magyar-horvát határszakaszra is. Hogy erre valóban szükség lesz-e, csak szeptember 15. után derül ki.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter