Komlón is lesz Új Vásárcsarnok és piac

Némileg kevesebbet mint Pécs, mintegy 500 millió forintot költenek rá és 2019-ig el kell készülnie.

Összesen 500 millió forintos uniós pénzt nyert Komló arra, hogy rendbehozza a Vásárcsarnokot és az épület környékét.

Komló vásárcsarnok

Eléggé retró, van mit újítani rajta…

Bontás után nagy parkoló

A tervek szerint a vásárcsarnok közeléből elbontják a jórészt használaton kívüli és rossz állapotú épületeket, továbbá az önkormányzat megvásárolja a szomszédos, magántulajdonú telket is. Az így létrejövő, nagy és egybefüggő terület egy részén a mostaninál nagyobb, a hétköznapokon is használható parkoló épülne.

Vásárcsarnok újratöltve

Több és színvonalasabb elárusítóhely is lesz a tervek szerint. Az épület északi oldalán új főbejáratot nyitnának azért, hogy  áttekinthetőbb és könnyebben bejárható legyen a belső tér. A teljes felújítás és energetikai korszerűsítés részeként kicserélik az korszerűtlen belsőgépészeti és villamossági elemeket, külső hőszigetelést és új, jobban szigetelő nyílászárókat építenek be. A megújult csarnok akadálymentesített is lesz.

Nem ajándék

A pénz nem magától jött, hosszú és alapos előkészítést és nagyon sok munkát igényelt, hogy a sikeres pályázat összeálljon

– magyarázta Polics József polgármester.

Az önkormányzat most azon dolgozik, hogy mielőbb elindíthassák a közbeszerzéseket és elkészülhessenek a pontos kiviteli tervek is. Hivatalosan két éven belül kell befejezni az átalakítást, de a városvezetés ennél előbb végezni szeretne – közölték.

Mindeközben a Pécsen…

vásárcsarnok

Pécs is ráfordult az Új Vásárcsarnok témára, és bár volt egy közel egy éves csúszás, Decsi István alpolgármester szerint jövő tavasszal elkezdődhet az építkezés.

A Vásárcsarnok terveit készítő Gettoplan – Blueplan konzorcium jelenleg azokon a tenderterveken dolgozik, amelyek nélkül nem lehet kiírni a közbeszerzést az építésre. Ha ezzel elkészülnek, akkor jó esetben nyár közepén, végén lehet majd elindítani a nemzetközi közbeszerzést, hogy ki lehessen választani a kivitelezőt.

A folyamat őszre fejeződhet be, ha senki nem fogja megtámadni a közbeszerzés eredményét, így talán még idén megkötheti az önkormányzat a szerződést is. Ha ez sikerül, akkor viszont a tél miatt vélhetően csak 2018 tavaszán lehet elkezdeni az új Vásárcsarnok építését.

Ami viszont kőbe van vésve az uniós támogatás miatt az a véghatáridő, vagyis, hogy mikorra kell készen lenni a 2,7 milliárdos építéssel. Ez 2018 november 30.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter