Komoly felháborodás kíséri egy pécsi baloldali aktivista halálát!

Szemán István

A férfi ugyanis szívvel és lélekkel dolgozott a pártért, amelyben hitt, a párt helyi vezetői azonban nem mentek el a temetésére. Sőt, még részvétet sem nyilvánítottak.

Szemán István városszerte ismert volt, különösen azok körében, akik komolyan érdeklődnek a politika iránt. A korábban bányászként dolgozó férfi ugyanis kivétel nélkül minden egyes baloldali performanszból kivette részét, ott segített a pártnak, ahol tudott. Hol az utcán állt és aláírásokat gyűjtött, hol házról-házra járt a kampányban, hol szórólapokat osztogatott.

hirdetés

A 61 éves férfi azonban a napokban meghalt, a temetése pedig pár napja volt. Az verte ki a biztosítékot, hogy az MSZP helyi vezetői és első emberei nem vettek részt az utolsó útján, sőt még részvétüket sem nyilvánították a családnak – ha hinni lehet a kommenteknek. (A családot egyelőre nem tudtuk elérni – a szerk.)

Komoly felháborodás kíséri az ügyet, nem csak baloldali szimpatizánsok, hanem még független újságírók is szóvátették, hogy épp azok a politikai vezetők hiányoztak a temetésről, akikért önzetlenül dolgozott Szemán.

Az egyik pécsi újságíró, és egyben az egyik országos tévé tudósítója is, ezt posztolta:

bzoli komment

Egy másik ismert pécsi hölgy pedig ezt:

aildikó komment

Szemán István közösségi oldala egyébként még aktív, folyamatosan érkeznek a részvétnyilvánító üzenetek.

14720491_999933413449570_531385481547870911_n

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter