Könnyes búcsú Csontvárytól: ez az utolsó hétvége

Ezek az utolsó napok, amikor még Pécsen lehet látni Csontváry festményeit, hétfőtől ugyanis bezár a múzeum. A képek egy részét Budapestre szállítják és csak jövőre kerülnek vissza ide. Itt az idő egy könnyes búcsúra. 

Csontváry Pécsen őrzött képeit a legbiztonságosabb technikával szállítják a fővárosba, ahonnan fél év után visszakerülnek a pécsi Janus Pannonius Múzeumba – írja a Janus Pannonius Múzeum, bár ebben többen kételkednek.

A kiállítás legfőbb célja, hogy hosszú távon külföldön ismertté tegyék a zseniális alkotó nevét, munkásságát – és elmebeteg az, aki ez ellen tiltakozik, mint tudjuk. A festmények legkésőbb 2016 februárjában visszakerülnek Pécsre.

A pécsi kiállítás ezért ebben az átmeneti időszakban, tehát június 22-étől nem látogatható. A Janus Pannonius Múzeum szakmai osztálya természetesen gondoskodik arról, hogy e fél év során is színvonalas művészeti élményt biztosítson a legendás Janus Pannonius utcai épületben: a Csontváry-tárlat helyszínén a JPM gazdag képzőművészeti gyűjteményéből válogatnak össze egy kiállításra valót.

A Csontváry-tárlat Pécsett utoljára június 20-án, valamint június 21-én vasárnap látogatható utoljára a szokott nyitva tartási időben (10-18 óráig). A Múzeumok Éjszakáján, június 20-án 20 órakor fuvolakoncert, 22 órakor tárlatvezetés várja az érdeklődőket.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus