Kormánygarancia Pécsnek?

A Fidesz pécsi országgyűlési képviselője arról érdeklődött a Fidesz kormánytól, hogy miképpen lesz valóság a múlt heti ígéretekből, amiket Orbán Viktor mondott Pécsen. 

Csizi Péter

Fotó: Csizi Péter Facebook

hirdetés

Csizi Péter, fideszes pécsi országgyűlési képviselő érdeklődött hétfőn a Parlamentben, hogy miképpen lesz valóság azokból az ígéretekből, amiket Orbán Viktor mondott Pécsen. A múlt heti miniszterelnöki roadshow-n ugyanis nem csak a halálbüntetés került szóba, hanem elhangzott öt ígéret is (ipari csarnokok építése, ipari park bővítése, autópálya hosszabbítás és elkerülő út, sportközpont aquaparkkal, valamint a Pécsett tanuló külföldi hallgatók megduplázása).

A Miniszterelnökség államtitkára, L. Simon László megnyugtatta a pécsi képviselőt, hogy a kormány komolyan veszi az Orbán-Páva megállapodást és kormányhatározatban rögzítik azok megvalósítását. Ez L. Simon szerint egyenlő azzal, hogy a kormány garantálja, hogy a beígért ígéretekből valóság is lesz.

Csizi talán azért akart kikényszeríteni egy hivatalaos választ is a kormányból, mivel néhány évvel ezelőtt már Orbán Viktor beígérte például az autópálya hosszabbítást és az elkerülő utat is, de egyikből sem lett semmi.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter