Kósa Lajos miatt veszítette el az állását a 73 éves városházi portás?

Kirúgták a miniszter koccanása miatt – legalábbis ezt állítja a férfi. A biztonsági cég azonban mást mond. Kósa Lajos viszont azt kéri, ne rúgják ki az idős portást. (Frissítve.)

Kósa Lajos miatt vesztettem el az állásom – mondta a Blikknek Molnár József (73), akit múlt hét szerdán bocsátottak el az állásából. Mégpedig azért, mert őt tartják felelősnek a politikus autójának manőveréért, amikor is sofőrje nekihajtott az épület kapubejárójának. (A férfi 63 éves, a Blikk rosszul tudja az életkorát – a szerk.)

hirdetés

Az esetről EBBEN a cikkünkben írtunk, de most ide tesszük újra a vidót is, amin Kósa sofőrje lezúzza az autót.

A biztonsági őr három hete dolgozott akkor a pécsi a városházán.

– Kedden 10 órára vártuk a minisztert, ezért megkértek, hogy biztosítsam az épület előtti utat, hogy az autója elférjen. Negyed 12-ig kint vártam, de szólított a szükség, így be kellett mennem – idézte fel a Blikknek a férfi.

portas1

Józsi bácsi végignézte, ahogy Kósa Lajos sofőrje meghúzza az autót, majd elhajt…

– Mire visszaértem, egy gyógyszerszállító furgon már velünk szemben rakodott. Ekkor pedig megérkezett Kósa Lajos is, akinek az autója így nem tudott ráfordulni a kapura, s meghúzhatták a kocsi oldalát – magyarázta József.

Másnap a felettese vonta kérdőre, hogyan történhetett meg mindez. Két nap szabadság után pedig elbocsátották.

(via BLIKK, Borítókép forrása: BLIKK)

UPDATE: Mégsem ment vécére az idős portás?

Berkecz Balázs, az Együtt politikusának videóján világosan látszik, hogy Kósa Lajos érkezése előtt közvetlenül 2 portás is ott áll a Városháza kapujában. Az egyikük Józsi bácsi, a másik egy fiatalabb férfi, de nem lehet felismerni. Miközben Berkecz “tudósít” és várja a minisztert, a két férfi ácsorog, majd komótosan befelé indulnak az épület udvarába. Ekkor érkezik meg a miniszter.

portas2

Józsi bácsit egy olyan biztonsági cég alkalmazta, amelyik szerződésben áll az önkormányzattal. Úgy tudjuk, Kósa Lajos autós koccanása miatt belső vizsgálatot indítottak, és az derült ki, hogy Józsi bácsi nem vécén volt, amikor az a bizonyos fehér, gyógyszerszállító furgon beparkolt a Városháza elé.

Hanem ő engedte meg, hogy oda álljon, mert “mindig is oda szokott állni és csak pár perc szokott lenni, amíg beviszik a gyógyszereket”

– tudtuk meg.

Szerencsétlenségére azonban a miniszter ugyan jelentősen elkésett, de éppen akkor ért oda, amikor a furgonból elkezdték átpakolni a gyógyszereket a Városházával szemben lévő patikába.

A biztonsági cégnél későbbre ígértek hivatalos válaszokat, de annyit sikerült megtudni, hogy egy miniszter érkezése kiemelt biztonsági feladat, ahol nem lehet hibázni; az őröknek az egész “művelet” alatt figyelniük kell és készenlétben kell állniuk.

Az idős férfi abban hibázott, hogy megengedte a furgonnak a parkolást (ezzel megnehezítve a miniszter autójának későbbi beállását), illetve abban, hogy nem tette “szabaddá az utat” az érkezéskor – ami komoly hiba a cég szerint.

UPDATE2: Kósa Lajos nem szeretné, ha kirúgnák az idős portást

Ezt az MTI-n keresztül tudatta egy levélben, amelyben azt kéri a pécsi polgármestertől, hogy

„az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek (mármint a portást – a szerk), ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát”.

Lajos bácsinak két éve lenne vissza a nyugdíjig.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter