Kötelező lehet a foci 6 éves kortól!!!

A labdarúgás bekerülne az általános és középiskolai tantervbe mint kötelező tananyag, ha átmegy Balog Zoltán kerettantervet módosító javaslata – szúrta ki az Origo.

Az előterjesztés annyira részletes, hogy a lap szerint “semmi kétség, hogy komoly a szándék a labdarúgás oktatásának kerettantervbe ültetésével kapcsolatban”.

Fiúkra és lányokra is vonatkozna a kötelező foci, már elsős koruktól kezdve.Heti két kötelező óra lenne, de még azt is leírja a javaslat, hogy mit kellene tanulniuk a gyerekeknek ezeken. Például:

A hétéves kislányok például kénytelenek lesznek elsajátítani  a „védekezésben nyomásgyakorlás a labdás ellenfélre, valamint labdavesztés esetén a labda azonnali visszaszerzésére irányuló törekvés” rejtelmeit, de ezenkívül is számtalan olyan taktikai elemet sorol fel a tervezet, ami a felnőtt válogatottunknak is komoly gondot okoz – írja az Origo.

Sőt, a gyerekeknek képesnek kell lenniük technikai és taktikai szempontból olyan feladatokra, mint például „a lábfej különböző részeivel történő labdakezelés” és a “labdavesztés utáni rendezett visszatámadás”.

(via Origo)

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter