Kővári János szerint a Fidesz sárgalapot kapott a pécsiektől a választáson

Az Összefogás Pécsért Egyesület értékelte a választási eredményeket, de van pár ötletük arra is, mivel lehetne felpörgetni a helyi gazdaságot.

Kővári János, az ÖPE elnöke többek között azt mondta, a tény, hogy

hirdetés

az országgyűlési választáson egyedül Pécsen jutott be független, pártokon felül álló jelölt, és hogy az összes parlamenti párt kevesebb listás szavazatot kapott az országos eredményekhez képest, mutatja, hogy a pécsiek sárga lapot adtak a helyi politikának.

– Itt az idő, hogy végre levonja minden érintett a konzekvenciákat – mondta Kővári János. – Nem lehet tovább fenntartani azt, hogy nem vonják be a pécsieket a városuk formálásába, ezért tehetetlenül kell nézniük a város erodálódását. Ezért az ÖPE bejelentette, már a csütörtöki közgyűlésen olyan javaslatokat fog letenni, amelyekkel támogatni lehet a pécsi civil szervezeteket és a helyi vállalkozásokat, akik egyre türelmetlenebbek.

Kővári hangsúlyozta, „

a választási eredmények mindenkinek azt üzenik Pécsen, hogy meg kell haladni a párt határokat, összefogásra van szükség Pécsért!”.

Vozár Pál, az ÖPE alelnöke szerint a helyi civil szervezetekre sokkal bátrabban támaszkodhatna a város, a településrészi közösségek bevonásával és támogatásával. Szerinte a helyi civilek nagyon várják már a késlekedő CLLD-pályázat kiírását, mert az ezen keresztül megvalósuló programok, közösségi események sokkal többet is hozhatnának a konyhára, mint például egy giga játszótér, aminek a működtetése, fenntartása nehezen képzelhet el civilek bevonása nélkül.

Kővári János azt mondta, a csütörtöki közgyűlésen

helyi gazdaságfejlesztési javaslatokat fognak benyújtani.

Az ÖPE elnöke szerint ugyanis nem fognak ipari csarnokok épülni Pécsen – mert túlságosan megdrágultak, emiatt viszont “a támogatás keretéig

új pályázatot kellene azonnal beadni a városnak”. Ebben pedig a multik helyett inkább a pécsi, exportképes középvállalkozásokat kellene támogatni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter